The Creative Power of Bogoljubov Volume II: Attack, Defense, Planning and More

Συγγραφέας:

Grigory Bogdanovich

34,90 

Ο 2ος τόμος για τη δημιουργική δύναμη του θρυλικού Bogoljubov από τον International Master και διάσημο συγγραφέα Grigory Bogdanovich!

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Περιγραφή

The Creative Power of Bogoljubov Volume II: Attack, Defense, Planning and More

Ο Efim Bogoljubov ήταν ένας από τους ισχυρότερους σκακιστές του κόσμου στις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Έπαιξε δύο φορές με τον Alexander Alekhine για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος (1929 και 1934). Κέρδισε το διάσημο τουρνουά της Μόσχας το 1925, αφήνοντας πίσω του τον Jose Capablanca, τον Emanuel Lasker και πολλά άλλα αστέρια. Κέρδισε επίσης το Σοβιετικό πρωτάθλημα το 1924 και το 1925, καθώς και άλλα διεθνή τουρνουά. Το παιχνίδι του περιείχε πολλούς μοναδικούς συνδυασμούς, καθώς και μια βαθιά κατανόηση της θέσης.

Ο International Master Grigory Bogdanovich έχει συγγράψει μια μονογραφία δύο τόμων για τη ζωή και τις παρτίδες του Bogoljubov.

Στο 2o τόμο του έργου αυτού για τις παρτίδες του Bogoljubov, ο  International Master Grigory Bogdanovich παρουσιάζει 191 παιχνίδια και αποσπάσματα με πλήρη σχολιασμό. Περιλαμβάνει επίσης 6 συνθέσεις φινάλε και 23 θέσεις τακτικών για να αναλύσει ο αναγνώστης.

Όπως και στον 1ο τόμο, η ανάλυσή του για τα παιχνίδια του Bogoljubov χωρίζεται σε εκπαιδευτικά κεφάλαια. Καθιστά έτσι, το έργο αυτό ένα φανταστικό εγχειρίδιο για την εκμάθηση μια τεράστιας γκάμας τεχνικών για νίκη.

2ος τόμος

Ο παρών τόμος καλύπτει τα θέματα της επίθεσης, της άμυνας, του σχεδιασμού, της συμβολής του Bogoljubov στη θεωρία ανοιγμάτων και της τεχνικής του φινάλε.

Στο κεφάλαιο των ανοιγμάτων, υπάρχει μια ειδική ενότητα για το πώς ο Bogoljubov χειρίστηκε την Ισπανική, την Carlsbad, την Stonewall και τη δομή των Ίππων Pillsbury. Περιλαμβάνει επίσης τη συνεισφορά του στη θεωρία στο Γκαμπί του Βασιλιά, στους Δύο Ίππους, στους Τέσσερις Ίππους, στην Ισπανική, στη Γαλλική, στο Γκαμπί της Βασίλισσας, στην Σλαβική και Ημι-Σλαβική, το σύστημα Zukertort και την Bogo-Indian. 

Το κεφάλαιο για την τεχνική του Bogoljubov στα φινάλε καλύπτει τις πιονοδομές, τη κινητικότητα του Βασιλιά, τα φινάλε πιονιών, τα φινάλε Αξιωματικών με ίδια και αντίθετα χρώματα, τα φινάλε Ίππων, τα φινάλε Πύργων, τα φινάλε Βασίλισσας, τις ανισορροπίες υλικού και τα φινάλε με πολλά κομμάτια.

Αυτό το βιβλίο περιέχει επίσης και πολλές φωτογραφίες από την καριέρα του Bogoljubov.

Grigory Bogdanovich

Ο Grigory Bogdanovich (γεννημένος το 1949) ξεκίνησε ως προπονητής σκακιού στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Του απονεμήθηκε ο τίτλος Master of Sport της ΕΣΣΔ το 1983 μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα στο ομαδικό πρωτάθλημα της Μόσχας. Αντίπαλοί του ήταν οι διάσημοι David Bronstein, Artur Yusupov και Andrei Sokolov. Αργότερα, ήταν δύο φορές πρωταθλητής σκακιού δι’ αλληλογραφίας ως μέλος της νικήτριας ομάδας της Μόσχας. Το 1990 αποφοίτησε για δεύτερη φορά, από την Ανώτατη Σχολή Προπονητών, αφού απέκτησε προηγουμένως πτυχίο μηχανικής και οικονομικών. Αναδείχθηκε νικητής σε πολλά διεθνή σκακιστικά τουρνουά και κέρδισε τον τίτλο International Master το 1991. Ο Grigory ζει στη Γερμανία και πέρασε πάνω από ένα τέταρτο ενός αιώνα παίζοντας σκάκι για τον σύλλογο Bad Mergentheim (Baden-Wurttemberg). Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με ανοίγματα στα αγγλικά και τα ρωσικά. Έχει συγγράψει μαζί με τον Tomasz Lissowski ένα βιβλίο για το Szymon Winawer (δημοσιεύθηκε στα ρωσικά το 2017). Αυτόν τον καιρό γράφει ένα βιβλίο για τον Rudolf Spielmann.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

402

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

ELK AND RUBY

Έτος Έκδοσης

2021

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9785604177082

Συγγραφέας

Grigory Bogdanovich

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Creative Power of Bogoljubov Volume II: Attack, Defense, Planning and More”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *