Evil-Doer: Half a Century with Viktor Korchnoi

Συγγραφέας:

Genna Sosonko

27,00 

Αυτό το εξαιρετικό βιβλίο δεν περιέχει παρτίδες, αλλά επικεντρώνεται στη ζωή του Korchnoi, από την παιδική του ηλικία ως τα τελευταία χρόνια του.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02270 Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Evil-Doer: Half a Century with Viktor Korchnoi

Ο Viktor Korchnoi υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Grandmasters του 20ου αιώνα, που συμμετείχε στο ματς για να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1978. Οι μάχες του με τον Karpov για τον
Παγκόσμιο τίτλο είναι από τους πιο σημαντικούς σκακιστικούς αγώνες που έχουν παιχτεί ποτέ. Ένας άντρας με μια μοναδική – και με πολλούς τρόπους τραγική – ζωή και καριέρα, καθώς η φυγή του Korchnoi στη Δύση το 1976 ήταν ένα σημαντικό γεγονός στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Grandmaster Genna Sosonko ήταν ο προπονητής του Korchnoi κατά τη διάρκεια πολλών τουρνουά, αλλά και των υποψηφίων διεκδικητών το 1970-71 και στη συνέχεια στενός φίλος του Korchnoi για δεκαετίες. Πράγματι, η μετανάστευση του Sosonko στη Δύση το 1972, η οποία περιγράφεται λεπτομερώς στο υπόμνημα, είχε βασικό αντίκτυπο στην απόφαση του Korchnoi να αποστατήσει τέσσερα χρόνια αργότερα. Θα συναντηθούν σε τουρνουά, αλλά και σε σπίτια και θα συζητήσουν για το σκάκι, την πολιτική, για τα πάντα. Οι συνομιλίες τους αποτελούν ένα σημαντικό μέρος αυτού του βιβλίου, στο οποίο ο Sosonko απαντά σε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με την προσωπικότητα του Korchnoi και τοποθετεί ένα μεγάλο μέρος της συχνά προκλητικής συμπεριφοράς του σ’ ένα ιστορικό πλαίσιο.

Αυτό το βιβλίο, όπως και το προηγούμενο αριστούργημα του Sosonko, το The Rise and Fall of David Bronstein”, δεν περιέχει παρτίδες, αλλά επικεντρώνεται στη ζωή του Korchnoi, από την παιδική του ηλικία έως τα τελευταία του χρόνια. Επιπλέον, περιλαμβάνει πολλές αδημοσίευτες φωτογραφίες από την ιδιωτική συλλογή του Sosonko και της οικογένειας Korchnoi.

Genna Sosonko

O Genna Sosonko γεννήθηκε το 1943 στο Troitsk της Σοβιετικής Ένωσης. Αγωνίστηκε με την Ολλανδία κι έχει χαρακτηρισθεί ως ο Νο. 1 ιστορικός του Σοβιετικού Σκακιού. Έχει γράψει 6 μη σκακιστικά βιβλία στα αγγλικά που περιγράφουν τη σκακιστική ζωή επί Σοβιετικής Ένωσης, τις σχέσεις, καθώς και τις αναμνήσεις των κορυφαίων, αλλά και των λιγότερο γνωστών χαρακτήρων της σκακιστικής ιστορίας.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

314

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

ELK AND RUBY

Έτος Έκδοσης

2018

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9785950043383

Συγγραφέας

Genna Sosonko

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Evil-Doer: Half a Century with Viktor Korchnoi”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *