Selected Games: Peter Romanovsky: 72 Annotated Games

Συγγραφέας:

Peter Romanovsky

31,90 

Το βιβλίο αυτό συμπεριλαμβάνει 72 από τις καλύτερες παρτίδες του Peter Romanovsky και μια λεπτομερή βιογραφία του από τον Sergei Tkachenko.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02657 Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Selected Games: Peter Romanovsky: 72 Annotated Games

Ο Peter Romanovsky (1892-1964) ήταν Σοβιετικός πρωταθλητής το 1923 και το 1927 (μαζί με τον Bogatyrchuk). Σύμφωνα με το Chessmetrics, ήταν το Νο. 12 στον κόσμο το 1925.

Ο Romanovsky ήταν επίσης ένας από τους σπουδαιότερους Σοβιετικούς δασκάλους, που βασίζονταν στα θεμέλια της Σοβιετικής Σκακιστικής Σχολής. Ορισμένοι από τους μαθητές του ήταν οι Averbakh, Zak, Alatortsev, Lisitsin και πολλοί άλλοι, ενώ καθοδήγησε τον Botvinnik στην αρχή της καριέρας του. Συγγραφέας 16 σκακιστικών βιβλίων, ο Romanovsky υπερασπίστηκε το δραστικό, μαχητικό και αντικειμενικό σκάκι, όπου οι απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης υπερίσχυαν των ποζισιονέλ κανόνων.

Το πρώτο μισό αυτού του βιβλίου περιλαμβάνει μια λεπτομερή βιογραφία γραμμένη από τον ιστορικό του σκακιού και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σκακιστικής Σύνθεσης, Sergei Tkachenko. Ο Tkachenko αφηγείται την απίστευτη ιστορία ενός άνδρα που πέρασε σχεδόν ένα χρόνο ως αιχμάλωτος στη Γερμανία κατά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μετά τη συμμετοχή του στις σκακιστικές εκδηλώσεις στο Mannheim το 1914. Άντεξε τις κακουχίες του Εμφυλίου Πολέμου και της Νέας Οικονομικής Πολιτικής στη Ρωσία, κέρδισε δύο Σοβιετικά πρωταθλήματα κι έζησε τη φρίκη της Πολιορκίας του Leningrad το 1941-42, βιώνοντας μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Romanovsky γλύτωσε από πρόωρο θάνατο τρεις φορές.

Το δεύτερο μισό αυτού του βιβλίου περιλαμβάνει την αυτοβιογραφία του Romanovsky σχετικά με το σκάκι που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1954 στα ρωσικά και συμπεριλαμβάνει 72 από τις καλύτερες παρτίδες του. Οι εύστοχοι σχολιασμοί του ενημερώθηκαν με τη βοήθεια της ανάλυσης από τον υπολογιστή από τον IM Grigory Bogdanovich, έναν πετυχημένο ιστορικό που δημοσίευσε το 2020 μια βιογραφία του Bogoljubov.

Επειδή ο Romanovsky έγραψε αυτό το βιβλίο μετά το τέλος της καριέρας του, οι σχολιασμοί του είναι πολύ πιο ειλικρινείς από ανάλογους σχολιασμούς που έγιναν σε βιβλία από κορυφαίους σκακιστές όσο η καριέρα τους ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Πράγματι, σε πολλά παιχνίδια ο Romanovsky σχολιάζει πώς άλλαξαν οι απόψεις του για συγκεκριμένες θέσεις με την πάροδο των ετών, καθώς απέκτησε μεγαλύτερη γνώση και εμπειρία.

Αυτό το βιβλίο είναι επίσης ένα εγχειρίδιο για την επίθεση και το ποζισιονέλ παιχνίδι. Οι περισσότερες παρτίδες ταξινομούνται ανά θέματα και συμπεριλαμβάνουν την επίθεση στον Βασιλιά που έχει κάνει ροκέ ή που δεν έχει κάνει ροκέ, την αντεπίθεση, την επίθεση στο κέντρο και την επίθεση από την πλευρά της Βασίλισσας. Επιπλέον, περιέχει αναφορές σχετικά με τον έλεγχο του κέντρου, το πλεονέκτημα του ζεύγους των αξιωματικών, την επίθεση με πιόνια, τη στρατηγική απλούστευσης της θέσης, τις θυσίες ανταλλαγής, την ασφάλεια του Βασιλιά κι άλλα σημαντικά θέματα.

Οι αντίπαλοί του συμπεριλαμβάνουν τους Alekhine, Botvinnik, Bogoljubov, Averbakh, Flohr, Levenfish, Kotov και πολλά άλλα αστέρια του σκακιού.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

382

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

ELK AND RUBY

Έτος Έκδοσης

2021

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9785604176986

Συγγραφέας

Peter Romanovsky

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Selected Games: Peter Romanovsky: 72 Annotated Games”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *