The Creative Power of Bogoljubov Volume I: Pawn Play, Sacrifices, Restriction and More

Συγγραφέας:

Grigory Bogdanovich

34,90 

Ο πρώτος τόμος για την δημιουργική δύναμη του Bogoljubov από τον International Master και διάσημο συγγραφέα Grigory Bogdanovich.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02669 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

The Creative Power of Bogoljubov Volume I: Pawn Play, Sacrifices, Restriction and More

Ο Efim Bogoljubov ήταν ένας από τους ισχυρότερους σκακιστές του κόσμου στις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Έπαιξε δύο φορές με τον Alexander Alekhine για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος (1929 και 1934) και κέρδισε το διάσημο τουρνουά της Μόσχας το 1925, αφήνοντας πίσω του τον Jose Capablanca, τον Emanuel Lasker και πολλά άλλα αστέρια. Κέρδισε επίσης το Σοβιετικό πρωτάθλημα το 1924 και το 1925, καθώς και άλλα διεθνή τουρνουά. Το παιχνίδι του περιείχε πολλούς μοναδικούς συνδυασμούς, καθώς και μια βαθιά κατανόηση της θέσης.

Ο International Master Grigory Bogdanovich έχει συγγράψει μια μονογραφία δύο τόμων για τη ζωή και τις παρτίδες του Bogoljubov. Καλύπτει πάνω από τετρακόσια, πλήρως σχολιασμένα, παιχνίδια και στους δύο τόμους. Η ανάλυσή του για τα παιχνίδια του Bogoljubov χωρίζεται σε εκπαιδευτικά θέματα. Αποτελεί ένα φανταστικό βιβλίο για να μάθει ο αναγνώστης ένα τεράστιο φάσμα τεχνικών νίκης. Στον παρών τόμο I, ο οποίος περιέχει 194 παρτίδες, ο Bogdanovich καλύπτει τα θέματα της αντικειμενικότητας, της φαντασίας, του συνδυαστικού παιχνιδιού, των θυσιών κομματιού και πιονιού, του παιχνιδιού με τα πιόνια του πύργου, της πιονοδομής, του περιοριστικού παιχνιδιού, της αλλαγής πλεονεκτήματος, των αλλαγών και της βασικής στρατηγικής. Με βάση τις σύγχρονες πηγές και την βοήθεια της σύγχρονης ανάλυσης των υπολογιστών, ο συγγραφέας παρέχει σχολιασμούς από τον ίδιο τον Bogoljubov, τους Alekhine, Lasker, Mikhail Botvinnik, Aron Nimzowitsch, Savielly Tartakower, Hans Kmoch και πολλούς άλλους διάσημους σκακιστές και προπονητές.

Το βιογραφικό κομμάτι έχει επίσης τεράστιο ενδιαφέρον για τους ιστορικούς του σκακιού. Περιέχει έναν μεγάλο αριθμό πρωτότυπων εγγράφων που γράφτηκαν από και προς τον Bogoljubov που δεν είχαν δημοσιευτεί προηγουμένως στις χώρες της Δύσης, και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχαν δημοσιευθεί καθόλου. Αρχικά, επιλέχθηκαν από τον αείμνηστο Anatoly Matsukevich, ο οποίος είχε σχεδιάσει να γράψει τη δική του βιογραφία για τον Bogoljubov έχοντας αυτά τα έγγραφα από το προσωπικό αρχείο του Bogoljubov. Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν σχέδια για ένα ματς εναντίον του Capablanca κι ένα προηγούμενο ματς με τον Alekhine πριν να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, που κανένα από τα οποία δεν υλοποιήθηκε. Το βιβλίο περιέχει επίσης μια σειρά από φωτογραφίες του Bogoljubov, τόσο από το σκάκι όσο και από την οικογενειακή του ζωή. Προλογίζει ο Matthew Sadler.

Grigory Bogdanovich

Ο Grigory Bogdanovich (γεννημένος το 1949) ξεκίνησε ως προπονητής σκακιού στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Του απονεμήθηκε ο τίτλος Master of Sport της ΕΣΣΔ το 1983 μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα στο ομαδικό πρωτάθλημα της Μόσχας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι διάσημοι αντίπαλοί του περιελάμβαναν τον David Bronstein, τον Artur Yusupov και τον Andrei Sokolov. Αργότερα, ήταν δύο φορές πρωταθλητής σκακιού δι’ αλληλογραφίας ως μέλος της νικήτριας ομάδας της Μόσχας. Το 1990 αποφοίτησε για δεύτερη φορά, από την Ανώτατη Σχολή Προπονητών, αφού απέκτησε προηγουμένως πτυχίο μηχανικής και οικονομικών. Αναδείχθηκε νικητής σε πολλά διεθνή σκακιστικά τουρνουά και κέρδισε τον τίτλο International Master το 1991. Ο Grigory ζει στη Γερμανία και πέρασε πάνω από ένα τέταρτο ενός αιώνα παίζοντας σκάκι για τον σύλλογο Bad Mergentheim (Baden-Wurttemberg). Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με ανοίγματα στα αγγλικά και τα ρωσικά, καθώς και έχει συγγράψει μαζί με τον Tomasz Lissowski ένα βιβλίο για το Szymon Winawer (δημοσιεύθηκε στα ρωσικά το 2017). Αυτόν τον καιρό γράφει ένα βιβλίο για τον Rudolf Spielmann.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

405

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

ELK AND RUBY

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9785604071076

Συγγραφέας

Grigory Bogdanovich

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Creative Power of Bogoljubov Volume I: Pawn Play, Sacrifices, Restriction and More”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *