Magnus Wins With Black: 30 of Magnus Carlsen’s Most Instructive Games

Συγγραφέας:

Zenon Franco

21,90 

Ο δεύτερος τόμος της σειράς του Zenon Franco. 30 από τις πιο διδακτικές παρτίδες του Magnus Carlsen στις οποίες κερδίζει με τα Μαύρα! Μάθετε να κερδίζετε από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

Δείγμα από το βιβλίο

 

 

Περιγραφή

Magnus Wins With Black: 30 of Magnus Carlsen’s Most Instructive Games

Στο “Magnus Wins With Black” ο Grandmaster Zenon Franco αναλύει σε βάθος 30 από τις πιο διδακτικές παρτίδες του Magnus Carlsen στις οποίες κερδίζει με τα Μαύρα.

Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο πραγματικά ανά κάθε κίνηση και είναι ένα πολύ καλό εργαλείο προπόνησης αφού περιέχει ασκήσεις και τεστ. Αυτή η διάταξη βοηθά τη μελέτη, τη βελτίωση τόσο των σκακιστικών δεξιοτήτων, όσο και των γνώσεων. Ο αναγνώστης καλείται συνεχώς να βρει τις καλύτερες κινήσεις και ο συγγραφέας φυσικά παρέχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν. Είναι ο δεύτερος από τους δύο τόμους που έγραψε ο Franco για τις εκδόσεις Elk and Ruby σχετικά με τις παρτίδες του Magnus Carlsen. Ο πρώτος τόμος “Magnus Wins With White” αναδείχθηκε διεθνές μπεστ σέλερ!

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των παιχνιδιών και εκείνων στο προηγούμενο βιβλίο είναι ότι σ’ αυτές τις παρτίδες λιγότεροι παίζουν επιθετικά απ’ αυτές που ο Carlsen παίζει με τα Λευκά. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, επειδή ο Λευκός έχει περισσότερες πιθανότητες να γράψει το σενάριο της παρτίδας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά παραδείγματα σ’ αυτόν τον τόμο όπου ο Carlsen κερδίζει με επίθεση. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι υπάρχουν περισσότερα φινάλε σ’ αυτόν τον τόμο, το οποίο είναι επίσης κατανοητό.

Αυτό που παραμένει σταθερό είναι ότι οι αγώνες είναι πάντα έντονοι. Ο Carlsen δεν σταματά ποτέ να προσπαθεί να κερδίσει το παιχνίδι, ανεξάρτητα από το αν, αντικειμενικά, οι πιθανότητες του είναι μικρές. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου, σε κάποιο σημείο, οι αντίπαλοί του καταρρέουν, ανίκανοι να αντέξουν την ένταση που διατηρεί στην παρτίδα ο Carlsen.

Οι περισσότερες παρτίδες του Magnus είναι πρόσφατες, μία από το 2020 και έξι από το 2019. Οι αντίπαλοί του είναι σχεδόν όλοι σούπερ Grandmasters. Ανάμεσα σ’ αυτούς, οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Viswanathan Anand και Vladimir Kramnik, καθώς και οι Fabiano Caruana, Maxime Vachier- Lagrave, Alexei Shirov, Levon Aronian, Ding Liren, Ian Nepomniachtchi και Anish Giri.

Zenon Franco

Ο Grandmaster και FIDE Senior Trainer Zenon Franco γεννήθηκε στο Asuncion της Παραγουάης, το 1956. Ο Zenon είναι συγγραφέας 29 σκακιστικών βιβλίων που εκδόθηκαν σε έξι γλώσσες. Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος σχετικά με το σκάκι των εφημερίδων Paraguayan Hoy και ABC τα τελευταία 17 χρόνια.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

223

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

ELK AND RUBY

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9785604469255

Συγγραφέας

Zenón Franco

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Magnus Wins With Black: 30 of Magnus Carlsen’s Most Instructive Games”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *