Carlsen’s Neo-Møller: A Complete and Surprising Repertoire against the Ruy Lopez

Συγγραφέας:

Ioannis Simeonidis

22,95 

Μια νέα προσέγγιση σε ένα από τα πιο δημοφιλή σκακιστικά ανοίγματα.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 02597 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Carlsen’s Neo-Møller: A Complete and Surprising Repertoire against the Ruy Lopez

Οι σκακιστές που έχουν τα λευκά θα αντιπαθήσουν εντελώς την Neo-Møller!

Η Ισπανική είναι ένα από τα σημαντικότερα σκακιστικά ανοίγματα, εξαιρετικά δημοφιλής στους ερασιτέχνες, αλλά και τους κορυφαίους σκακιστές. Οι Μαύροι που ακολουθούν την κύρια βαριάντα της Ισπανικής καταδικάζονται συνήθως σε παθητικότητα, υπερασπιζόμενοι μια ελαφρώς χειρότερη (αν και σταθερή) θέση για όσο διάστημα ο Λευκός επιλέξει αυτήν τη θέση για να συνεχίσει.

Η παθητικότητα δεν αρέσει στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Magnus Carlsen. Του αρέσουν τα αντισυμβατικά και ενεργητικά συστήματα που του επιτρέπουν να κυριαρχεί και να ασκεί πίεση στον αντίπαλό του από νωρίς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Magnus Carlsen έφερε την επανάσταση με την παλιά επίθεση Møller, μια από τις πιο έξυπνες και ασυμβίβαστες βαριάντες εναντίον της Ισπανικής. Καθώς σε μεγάλο βαθμό έχει αγνοηθεί και δεν έχει μελετηθεί από την πλειοψηφία των σκακιστών, η νέα προσέγγιση του Carlsen επιτρέπει στον Μαύρο να απελευθερωθεί νωρίς και να δυσκολεύει πολύ τον Λευκό.

Ο FIDE Master Ιωάννης Συμεωνίδης είναι ο πρώτος που διερευνά αυτή τη βαριάντα, την καλύπτει λεπτομερώς και την καθιστά κατανοητή σε όλους τους σκακιστές. Την ονόμασε Neo-Møller. Ο Συμεωνίδης ανακάλυψε συναρπαστικά στοιχεία και παρουσιάζει πολλές νέες ιδέες, ενώ παράλληλα δείχνει ότι είναι ένα αξιόπιστο σύστημα που μπορεί να παιχτεί.

Δεδομένου ότι η Neo-Møller είναι μια πρώιμη απόκλιση από τις κύριες βαριάντες, είναι εύκολο για τον Μαύρο να την παίξει στην σκακιέρα και να βγάλει τους αντιπάλους του από την ασφαλή τους ζώνη. Ο Συμεωνίδης δημιούργησε ένα συμπυκνωμένο, προσιτό και εμπνευσμένο βιβλίο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι Λευκοί που παίζουν την Ισπανική θα αντιπαθήσουν εντελώς την Neo-Møller!

Ιωάννης Συμεωνίδης

Ο Ιωάννης Συμεωνίδης (1975) είναι Έλληνας FIDE Master και FIDE Trainer. Έχει συνεισφέρει στο New In Chess Yearbook, την κορυφαία έκδοση στον κόσμο για τα νέα στα σκακιστικά ανοίγματα. Ο Συμεωνίδης είναι αυτός που ανακάλυψε την πρόσφατη βαριάντα στην Σικελική (στη θέση 2.Ιγ3 δ6 3.δ4 !?), την οποία επίσης έχει παίξει ο Magnus Carlsen.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

160

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

New in Chess

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789056919375

Συγγραφέας

Ioannis Simeonidis

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Carlsen’s Neo-Møller: A Complete and Surprising Repertoire against the Ruy Lopez”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *