Improve Your Life by Playing a Game – Learn how to turn your life activities into lifelong skills

Συγγραφέας:

Jana Krivec

29,90 

Η Δρ. Jana Krivec συνδέει τη ζωή, το σκάκι και τη γνωστική ψυχολογία τόσο στενά και προσφέρει μ’ αυτό το βιβλίο πολλή τροφή για σκέψη και πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02541 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Improve Your Life by Playing a Game – Learn how to turn your life activities into lifelong skills

Η διαδικασία απόκτησης δεξιοτήτων στο σκάκι και η απόκτηση βαθιάς γνώσης της σκέψης των κορυφαίων παικτών ήταν πάντα ένα συναρπαστικό θέμα. Οι ειδικές δεξιότητες, τα ταλέντα και οι συνήθειες που ξεχωρίζουν τους κορυφαίους σκακιστές από τους ερασιτέχνες αποτελούν εδώ και καιρό αντικείμενο μεγάλης συζήτησης. Δεν έχει αφιερωθεί γι’ αυτό το ζήτημα επιστημονικό έργο και ουσιαστικά δεν υπάρχουν βιβλία που συνδυάζουν τη γνώση της ψυχολογίας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στρατηγικής σκέψης σε ένα εγχειρίδιο υψηλής εκπαιδευτικής αξίας. Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν ότι οι περισσότεροι ψυχολόγοι που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα δεν ήταν οι ίδιοι ισχυροί σκακιστές κι ως εκ τούτου δεν είχαν άμεση άποψη για το ψυχολογικό κομμάτι του σκακιού σε επίπεδο master. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης δύσκολο να βρεθούν πρωτοκλασάτοι ψυχολόγοι μεταξύ των σκακιστών. Η Δρ. Jana Krivec αποτελεί μοναδική εξαίρεση σ’ αυτόν τον κανόνα: μια ισχυρή σκακίστρια, μια γυναίκα grandmaster με μεγάλη εμπειρία στο αγωνιστικό σκάκι και μια καθηγήτρια πανεπιστημίου στον τομέα της γνωστικής ψυχολογίας, η οποία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς της στην κατανόηση των γνωστικών διεργασιών στο μυαλό των σκακιστών.

Το βιβλίο “Improve Your Life by Playing a Game” μας οδηγεί σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της ψυχολογίας. Επεξηγεί αυτά τα θέματα βάζοντας τον αναγνώστη στο ρόλο ενός σκακιστή που παίζει αγωνιστικά. Η βαθιά κατανόηση του τι συμβαίνει στο μυαλό ενός σκακιστή κατά τη διάρκεια της προπόνησης, του παιχνιδιού και της ανάλυσης παρτίδων αποκτά ξαφνικά μια διαφορετική διάσταση όταν εξηγείται μέσω της σύγχρονης ψυχολογίας. Ακόμα κι όσοι δεν είναι σκακιστές μπορούν τώρα να καταλάβουν το περίφημο ρητό ότι “το σκάκι είναι η ζωή σε μικρογραφία”. Σ’ όλο το βιβλίο η ζωή, το σκάκι και η γνωστική ψυχολογία συνδέονται τόσο στενά που ο αναγνώστης έχει πολλή τροφή για σκέψη και πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Όλα αυτά καθιστούν αυτό το βιβλίο ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε ένα διαφορετικό και ευρύ κοινό, όπως:

• σπουδαστές γνωστικής ψυχολογίας που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τη μελέτη τους μέσω περιστατικών από την πραγματική ζωή

• σπουδαστές διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομικών που θέλουν να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στην στρατηγική σκέψη

• εκπαιδευτές και προπονητές σε διάφορα αθλήματα (συμπεριλαμβανομένου του σκακιού, φυσικά), που γνωρίζουν ότι η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε ανταγωνιστική διαδικασία

• σκακιστές που θέλουν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους κατανοώντας καλύτερα τον ρόλο της ψυχολογίας στον δρόμο προς την κορυφή.

~ Dr. Matej Guid (Καθηγητής πανεπιστημίου και FIDE master)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

192

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789464201024

Συγγραφέας

Jana Krivec

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Improve Your Life by Playing a Game – Learn how to turn your life activities into lifelong skills”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *