Your Jungle Guide to Chess Tactics – Sharpen your Tactical Skills!

Συγγραφέας:

Peter Prohaszka

31,90 

Ο κύριος στόχος αυτού του βιβλίου είναι η βελτίωση της αναγνώρισης μοτίβων και της αντίληψης των τακτικών, ενώ παράλληλα προσφέρει στον αναγνώστη ωραίους συνδυασμούς.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02542 Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Your Jungle Guide to Chess Tactics – Sharpen your Tactical Skills!

Η αναγνώριση μοτίβων είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στο σκάκι. Αυτό ισχύει και για τις τρεις φάσεις της παρτίδας και ισχύει και για θέματα ποζισιονέλ και τακτικής. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας παρέχει μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα γι’ αυτά τα θέματα. Ο κύριος στόχος αυτού του βιβλίου είναι η βελτίωση της αναγνώρισης μοτίβων και της αντίληψης των τακτικών, ενώ παράλληλα προσφέρει στον αναγνώστη ωραίους συνδυασμούς.

Αυτό το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα πρώτα 17 κεφάλαια ασχολούνται με τα πιο σημαντικά μοτίβα στο σκάκι πρακτικά. Τα υπόλοιπα 8 κεφάλαια παρουσιάζουν την τέχνη της επίθεσης και της άμυνας. Ορισμένα μοτίβα πρέπει να είναι μαζί γι’ αυτό και ακολουθείται αυτή η σειρά των κεφαλαίων στην οποία παρουσιάζονται. Και τα 25 κεφάλαια αυτού του βιβλίου ξεκινούν με μια εισαγωγή που είναι πάντα σχεδιασμένη για να απεικονίζει με σαφήνεια το μοτίβο ή το θέμα που αφορά. Οι περισσότερες, αλλά όχι όλα οι παρτίδες αυτές είναι κλασικές. Όλες οι εισαγωγές ακολουθούνται από εκπαιδευτικούς γρίφους προκειμένου να ενισχυθεί η αναγνώριση των μοτίβων αυτών, καθώς και η εκμάθηση όσων έχουν αναφερθεί.

Πρέπει να τονιστεί ότι τα μοτίβα στο σκάκι είναι συνδυαστικά και σπάνια στις παρτίδες που παίζονται υπάρχει μόνο ένα μοτίβο. Συχνά, ακόμη και μία κίνηση αφορά πολλά μοτίβα κι αυτό που μελετάμε εξαρτάται από ποια προοπτική της κίνησης το εξετάζουμε. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση να κατανείμεις σωστά τους γρίφους. Επομένως, η ταξινόμηση των γρίφων έγινε σύμφωνα με ποιο θέμα ή μοτίβο ταιριάζει καλύτερα το τακτικό΄αυτό. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών γρίφων είναι 365, ένας για κάθε ημέρα του έτους. Όλα προέρχονται από πραγματικές παρτίδες και τα περισσότερα από Grandmasters. Αυτό προσδίδει στο βιβλίο περισσότερο πρακτική αξία. Σε μερικες απ’ αυτές τις παρτίδες ο σκακιστής βρήκε τη λύση, ενώ σε άλλες ο σωστός συνδυασμός χάθηκε.

Δόθηκε μεγάλη έμφαση, αυτοί οι γρίφοι να είναι πρωτότυποι. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας συλλέχθηκαν γρίφοι από σύγχρονες παρτίδες, ενώ υπάρχουν και τακτικά από την προσωπική εμπειρία του συγγραφέα, καθώς και παρτίδες φίλων του.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

500

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789464201062

Συγγραφέας

Peter Prohaszka

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Your Jungle Guide to Chess Tactics – Sharpen your Tactical Skills!”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *