The Modernized Ruy Lopez for White – A Complete Opening Repertoire for White – Vol. 1

Συγγραφέας:

Dariusz Swiercz

31,90 

Το βιβλίο “The Modernized Ruy Lopez for White” του Dariusz Swiercz θα αυξήσει τις πιθανότητες των αντιπάλων σας να κάνουν λάθη (απομακρύνοντας τους από την “ασφαλή τους ζώνη”) και επομένως και τις πιθανότητες νίκης για εσάς.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02543 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

The Modernized Ruy Lopez for White – A Complete Opening Repertoire for White – Vol.1

Ο συγγραφέας αναφέρει στο σημείωμά του πως όταν αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για την Ισπανική Άμυνα (Ruy Lopez) και να καλύψει ένα ολοκληρωμένο ρεπερτόριο για τον Λευκό, δεν είχε συνειδητοποιήσει τον όγκο της δουλειάς που είχε μπροστά του. Έχοντας παίξει το Ruy Lopez για πολλά χρόνια και με τα δύο χρώματα, πίστευε ότι γνωρίζει πολύ καλά αυτό το άνοιγμα. Πίστευε ότι με όπλο τις γνώσεις του, θα μπορούσε εύκολα να γράψει ένα βιβλίο γι΄ αυτό. Μα η αλήθεια απείχε πολύ απ’ αυτό! Γράφοντας αυτό το βιβλίο, ανακάλυψε ότι ο αριθμός των πηγών, καθώς και οι συνέχειες των κινήσεων που έχει ο Μαύρος είναι απίστευτες. Έτσι, για να προσφέρει ένα υλικό που θα ικανοποιούσε όχι μόνο τον αναγνώστη, αλλά και τον ίδιο, αποφάσισε να καλύψει το άνοιγμα σε δύο τόμους.

Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει τρία μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά τις εναλλακτικές του Μαύρου στις σύγχρονες βασικές σειρές κινήσεων. Παρόλο που δεν είναι τόσο συχνές, όσο οι συνέχειες που καλύπτονται σε επόμενα κεφάλαια, είναι καλό να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και σε λιγότερο δημοφιλείς βαριάντες. Σε τελική ανάλυση, γιατί θα πρέπει να μελετήσουμε μόνο, ας πούμε την Άμυνα του Βερολίνου, επιτρέποντας τους αντιπάλους μας να μας εκπλήξουν με την έξυπνη βαριάντα Schliemann; Πρακτικά, μια τέτοια συνέχεια θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί πάνω στη σκακιέρα, τόσο από τη σκακιστική, όσο κι από την ψυχολογική άποψη. Η βασική γνώση των λιγότερο γνωστών και δημοφιλών συνεχειών είναι επομένως σημαντική.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στην εξαιρετικά σταθερή Άμυνα του Βερολίνου. Η θεωρία σ’ αυτό το άνοιγμα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, καθώς όλοι οι κορυφαίοι παίκτες την χρησιμοποιούν τουλάχιστον μ’ ένα χρώμα. Θα μας διαφωτίσει λοιπόν, γι’ αυτήν την περίπλοκη βαριάντα και θα μας δείξει διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ο Λευκός μπορεί να αποκτήσει πλεονέκτημα από το άνοιγμα.

Τέλος, στο τρίτο μέρος αναλύεται το άνοιγμα Ruy Lopez. Παρομοίως με την Άμυνα του Βερολίνου, η θεωρία και σ’ αυτό το άνοιγμα έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Μας δείχνει λοιπόν, μερικές ενδιαφέρουσες σειρές κινήσεων, καθώς και ιδέες που προκύπτουν απ’ αυτό το άνοιγμα.

Υπάρχει όμως κάτι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε. Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο Μαύρος, παίζοντας τέλεια, θα πρέπει πάντα να είναι ισόπαλος. Ωστόσο, η ισότητα στη σκακιέρα δε σημαίνει απαραίτητα ότι το παιχνίδι θα πρέπει να τελειώσει με ισοπαλία. Σε πολλές βαριάντες (ειδικά στην Άμυνα του Βερολίνου), οι θέσεις είναι απλά ίσες αν ο Μαύρος παίξει τα πάντα σωστά. Δεν υπάρχει τρόπος να το αποτρέψουμε αυτό. Όμως, θα δείτε συνέχειες οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν πρακτικά προβλήματα στους αντιπάλους σας. Πολύ συχνά η αντικειμενική αξιολόγηση δεν έχει καμία σημασία, ειδικά όταν ένας σκακιστής ξέρει τι κάνει, ενώ ο αντίπαλός του δεν ξέρει. Το να έχεις μια ξεκάθαρη ιδέα για τα σχέδια σου, να ξέρεις πού να τοποθετήσεις τα κομμάτια σου, καθώς και μια γενική «αίσθηση» για τη θέση, είναι πολύ καλύτερο από το να γνωρίζεις ότι η μηχανή δείχνει 0.23 και να μην έχεις ιδέα τι θα κάνεις στη συνέχεια. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος αυτού του βιβλίου – να προσφέρει διάφορες ιδέες για το Ruy Lopez που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του αναγνώστη στην πράξη. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες των αντιπάλων σας να κάνουν λάθη (απομακρύνοντας τους από την “ασφαλή τους ζώνη”) και επομένως και τις  πιθανότητες νίκης για εσάς.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

520

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789464201031

Συγγραφέας

Dariusz Swiercz

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Modernized Ruy Lopez for White – A Complete Opening Repertoire for White – Vol. 1”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *