The Modernized Modern Benoni

Συγγραφέας:

Alexey Kovalchuk

27,90 

Με το “The Modernized Modern Benoni”, ο Alexey Kovalchuk θα κάνει τους αναγνώστες να αγαπήσουν αυτό το εξαιρετικό άνοιγμα.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02544 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

The Modernized Modern Benoni

Όλοι αναπτυσσόμαστε σταδιακά από την παιδική μας ηλικία. Οι προσδοκίες μας, τα όνειρά μας, οι φόβοι, τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά μας, η αγάπη και η προσκόλληση σε πράγματα που έχουν γίνει σημαντικά για εμάς. Από την παιδική ηλικία επίσης, οι περισσότεροι από εμάς αγαπούν το σκάκι.

Υπήρχε μια σπίθα στα μάτια μας για να πολεμήσουμε ξανά και ξανά, να παίξουμε όσο πιο συχνά κι όσο πιο πολύ γίνεται, να γίνουμε πιο δυνατοί και να κερδίσουμε. Πήγαμε σε συλλόγους, ο προπονητής μας δίδαξε τα βασικά και στη συνέχεια, όταν βελτιώθηκε το επίπεδο παιχνιδιού μας, μας δόθηκε πιο περίπλοκο υλικό. Μελετήσαμε τα παιχνίδια των Γκρανμαίτρ του παρελθόντος και θέλαμε και μεις να κάνουμε όμορφους συνδυασμούς, επιθέσεις, θυσίες, τα πάντα.

Υπήρξαν στιγμές που καταλάβαμε σε ποιες θέσεις νιώθουμε πιο άνετα, τι μας ταιριάζει σ΄ ένα στρατηγικό παιχνίδι και μερικοί από εμάς γοητεύτηκαν από τακτικές σειρές κινήσεων στον αγώνα. Οι περισσότεροι από αυτούς που αγαπούν το δυναμικό παιχνίδι προσπαθούν να πάρουν την πρωτοβουλία το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσουν μια επίθεση. Ως Μαύροι δεν θέλουν να είναι ικανοποιημένοι με ισοπαλία. Τέτοιοι σκακιστές ξεκινούσαν συνήθως τη διαδρομή προς την κορυφή με την Ινδική του Βασιλιά – ένα μοναδικό άνοιγμα με πλούσια ιστορία, που ακριβώς όπως ο Φοίνικας, ξαναγεννήθηκε αμέτρητες φορές από τις στάχτες του.

Με τον καιρό, η προσοχή του συγγραφέα επικεντρώθηκε στο Modern Benoni. Σ’ αυτό το άνοιγμα, ο αξιωματικός στο η7 έχει την ίδια εικόνα που είναι και η βάση της Ινδικής του Βασιλιά, αλλά εδώ μπορεί να ελέγξει ολόκληρη τη διαγώνιο α1-θ8 αντί να κλειστεί από το δικό του πιόνι στο ε5, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ινδική του Βασιλιά. Το σχέδιο του Μαύρου είναι εξαιρετικά απλό: με πιόνια στο δ6 και γ5 και μερικές φορές στο β4, δημιουργεί έναν “κυματοθραύστη” που ανοίγει χώρο για το αγαπημένο του στο η7.

Οι προσδοκίες του συγγραφέα από το άνοιγμα αυτό, ενισχύθηκαν από δύο παρτίδες με τον πιο ρομαντικό σκακιστή όλων των εποχών, τον Μιχαήλ Ταλ. Αυτές οι παρτίδες θα ωθήσουν τους αναγνώστες, να αγαπήσουν αυτό το εξαιρετικό άνοιγμα.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

280

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789464201048

Συγγραφέας

Alexey Kovalchuk

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Modernized Modern Benoni”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *