Beat the French Defense with 3.Nc3 – A Complete Repertoire for White

Συγγραφέας:

Pentala Harikrisna

30,90 

“Μείνετε ασφαλείς, μελετήστε το σκάκι και μην φοβάστε πια τη Γαλλική Άμυνα!” μας προτείνει ο P. Harikrisna στο Beat the French Defense with 3.Nc3

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 02546 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Beat the French Defense with 3.Nc3 – A Complete Repertoire for White

Στην εποχή μας, το να γράφεις ένα βιβλίο για το άνοιγμα είναι πάντα αρκετά απαιτητικό, ειδικά για τα Λευκά. Με ισχυρές μηχανές και παρτίδες άμεσα διαθέσιμες σ’ όλο τον κόσμο, είναι δύσκολο να υπάρξει πλεονέκτημα για τον Λευκό. Το να είσαι σε θέση να βρεις νέες ιδέες και να έχεις πολλά όπλα στη διάθεσή σου, είναι απαραίτητο στο σύγχρονο σκάκι κι εκτός από το να ασχολείσαι με διάφορες συνέχειες, αυτό το βιβλίο έχει  να προσφέρει μια νέα οπτική στη Γαλλική Άμυνα.

Η Γαλλική Άμυνα ήταν το κύριο άνοιγμα του συγγραφέα με τα Μαύρα, ενώ αγωνίζονταν για τον τίτλο του GM στα τέλη του αιώνα. Πολύ συχνά, το χρησιμοποιεί για να οδηγήσει τον αντίπαλό του σε έναν περίπλοκο λαβύρινθο βαθιάς ανάλυσης, οπότε έχει βαθιά γνώση των παγίδων που χρησιμοποιούνται από την άλλη πλευρά. Αυτό τον βοήθησε να δημιουργήσει μια σταθερή βάση γι αυτό το ρεπερτόριό και πολλές από τις ιδέες που παρουσιάζονται σ’ αυτό το βιβλίο του έφεραν εξαιρετικές νίκες εναντίον ορισμένων από τους ισχυρότερους σκακιστής της Γαλλικής.

Οι βαριάντες ταξινομούνται ανάλογα με τη σημασία τους – εάν θέλετε να αρχίσετε να χτίζετε το ρεπερτόριό σας ενάντια στη Γαλλική Άμυνα «από το μηδέν», τα πρώτα κεφάλαια θα σας μάθουν πώς να χειριστείτε διάφορα συστήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Μαύρος. Σταδιακά θα φτάσετε στο 3… δxε4, 3… Ιζ6 και 3… Αβ4, τα βασικότερα συστήματα για τα μαύρα.

Αυτή η προσέγγιση θα σας βοηθήσει επίσης να αποκτήσετε εμπιστοσύνη, μαθαίνοντας τον τρόπο να παλέψετε για πλεονεκτήματα κάτω από αντικειμενικά καλύτερες συνθήκες, χωρίς να επιβαρύνεστε από τη βαριά θεωρία. Αξίζει να αναφέρουμε και την πρακτική αξία της εκμάθησης τέτοιων βαριάντων: αυτές τις συνέχειες τις βρίσκουμε αρκετά συχνά σε αγώνες με σύντομο χρόνο και σε διαδικτυακό blitz.

Εάν είστε προχωρημένος αναγνώστης, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στα τρία πιο βασικά συστήματα – το ελαφρώς παθητικό Rubinstein (3… δxε4) και το πιο μαχητικό όπλο του Μαύρου 3… Ιζ6 και 3… Αβ4. Ενώ αυτό το βιβλίο είναι μια ωδή στις νέες ιδέες (και θα μάθετε πώς να χειρίζεστε όλες τις βασικές συνέχειες με μια νέα προσέγγιση), θα επεκτείνετε το οπλοστάσιό σας με πρωτότυπες αλλά και συντηρητικές (περισσότερο θεωρητικές) εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο 3… Ιζ6.

Εκτός από μια βαθιά και φρέσκια ματιά στη Γαλλική Άμυνα, θα αποκτήσετε μια ευρύτερη εκτίμηση για το πώς φαινομενικά αθώες ιδέες μπορούν συχνά να μετατραπούν σε επικίνδυνες, ειδικά από πρακτική άποψη. Σε πολλές θέσεις μπορεί να ανακαλύψετε ότι η πρόταση δεν είναι η «καλύτερη» (σύμφωνα με τις μηχανές), αλλά είναι προτιμότερο να δημιουργείτε δυσάρεστες καταστάσεις για τους αντιπάλους σας, αντί να είστε αντιμέτωποι με τον υπολογιστή τους.

Μείνετε ασφαλείς, μελετήστε το σκάκι και μην φοβάστε πια τη Γαλλική Άμυνα!

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

456

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789492510976

Συγγραφέας

Pentala Harikrisna

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Beat the French Defense with 3.Nc3 – A Complete Repertoire for White”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *