The Modernized Anti-Sicilians – Volume 1: The Rossolimo Variation

Συγγραφέας:

Ravi Haria

31,90 

Στους τόμους αυτής της σειράς, ο συγγραφέας θα υποδείξει μια ενεργή προσέγγιση – με συνεχή θέματα για να πετύχουμε ταχεία εξέλιξη, δυναμικό παιχνίδι και έλεγχο του κέντρου, με σημαντική έμφαση στο να μη δεχθούμε την αντεπίθεση του Μαύρου που επιδιώκει όταν επιλέγει να παίξει Σικελική Άμυνα.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02545 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

The Modernized Anti-Sicilians – Volume 1: The Rossolimo Variation

Η Σικελική Άμυνα υπήρξε ιστορικά το πιο δημοφιλές όπλο του μαύρου στο 1.ε4. Το κύρος του στηρίζεται στη επιθετική του φύση και τη μαχητική του προσέγγιση. Ο Μαύρος δεν παίζει μόνο για ισοπαλία, αλλά προσπαθεί να αποκτήσει ευκαιρίες αντεπίθεσης από το άνοιγμα. Σε απάντηση αυτών, η επικράτηση των Anti-Sicilians (εναλλακτικές στο 3.δ4) εξαπλώθηκε λόγω της αξίας τους στη μείωση της αποτελεσματικότητας της αντεπίθεσης του Μαύρου. Σε αυτήν τη σειρά, ο συγγραφέας δημιουργεί τα θεμέλια ενός ρεπερτορίου που επιδιώκει να διατηρήσει τις βασικές αξίες των Anti-Sicilians. Δηλαδή, προσπαθεί με συνέπεια να δημιουργήσει  ατελείωτες πρακτικές δυσκολίες για τον Μαύρο, ενώ περιμένει με σοφία την κατάλληλη στιγμή να ανοίξει τη θέση και να δημιουργήσει μια επικίνδυνη πρωτοβουλία.

Για πολύ καιρό, η Αντι-Σικελική επικεντρώθηκε στη λογική της απλότητας, προσανατολισμένη στο να φτάσει σε θέσεις που παίζονται με εύκολα σχέδια, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τη θεωρία σε βάθος. Ο κίνδυνος αυτής της λογικής είναι η ευκολία με την οποία μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα της αδράνειας, του να παίζουμε χωρίς σκέψη ένα άνοιγμα, χωρίς να προσπαθούμε να προβληματίσουμε τον Μαύρο, να παίζουμε δηλαδή αποκλειστικά την Αντι-Σικελική για να αποφύγουμε τη θεωρία. Αντίθετα, στους τόμους αυτής της σειράς, ο συγγραφέας θα υποδείξει μια ενεργή προσέγγιση – με συνεχή θέματα για να πετύχουμε ταχεία εξέλιξη, δυναμικό παιχνίδι και έλεγχο του κέντρου, με σημαντική έμφαση στο να μη δεχθούμε την αντεπίθεση του Μαύρου που επιδιώκει όταν επιλέγει να παίξει Σικελική Άμυνα.

Σχεδόν σε κάθε σύστημα εναντίον των διαφόρων Σικελικών, ο συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη πολλές επιλογές για να διαλέξει. Τα σύγχρονα ανοίγματα αλλάζουν συνεχώς και η αναγκαιότητα ευελιξίας στην προετοιμασία δεν υπήρξε ποτέ πιο ζωτική. Το να έχουμε την ικανότητα να παίζουμε διαφορετικά συστήματα απέναντι στο ίδιο άνοιγμα είναι επίσης ωφέλιμη για να αυξήσουμε την απόλαυση στο σκάκι. Επιπλέον, κάθε εναλλακτική διαφέρει στο στυλ, επιτρέποντάς μας να στοχεύουμε άμεσα στις αδυναμίες του αντιπάλου μας, καθώς και να επικεντρωθούμε στα δικά μας δυνατά σημεία. Προφανώς, κάθε σειρά κινήσεων δεν μας εξασφαλίζει κι ένα πλεονέκτημα. Αλλά, παρέχοντας μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών επιλογών, μπορούμε να δυσκολέψουμε τον Μαύρο και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Αν και κάθε βαριάντα έχει ελεγχθεί και έχει εμπνευστεί από συνδυασμό του Leela Zero και του Stockfish, δόθηκε έμφαση πάντα στην επιλογή των πιο ανθρώπινων κινήσεων. Οι αναγνώστες μπορεί να παρατηρήσουν ότι η ανάλυση είναι συχνά εκτεταμένη κι αυτό ήταν συχνά απαραίτητο για να αιτιολογηθούν αυτές οι προτάσεις. Παρ ‘όλα αυτά, η ουσία σε αυτούς τους τόμους είναι να δώσει έμπνευση στον αναγνώστη με διάφορες ιδέες, παρά να απομνημονεύει μεγάλες βαριάντες. Σε συνδυασμό με επεξηγηματικά κείμενα, ο βασικός στόχος είναι να απορροφήσει ο αναγνώστης  τις συνδυαστικές ιδέες μεταξύ κάθε βαριάντας. Αυτό θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές εξελίξεις της Αντι-Σικελικής.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

520

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789464201055

Συγγραφέας

Ravi Haria

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Modernized Anti-Sicilians – Volume 1: The Rossolimo Variation”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *