The Modernized Grünfeld Defense

Συγγραφέας:

Yaroslav Zherebukh

27,50 

Μια μεγάλη συνεισφορά στην Άμυνα Grünfeld είναι το “The Modernized Grünfeld Defense” από τον Yaroslav Zherebukh και την Thinkers Publishing.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 02422 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

The Modernized Grünfeld Defense

Ο συγγραφέας Yaroslav Zherebukh σχολιάζει στον πρόλογο για το βιβλίο του:

“Έχω παίξει τα πάντα ενάντια στο 1.δ4 από την Σλαβική Άμυνα, το Γκαμπί της Βασίλισσας, το Γκαμπί Benko, την Ινδική Άμυνα του Βασιλιά, τη Νιμζοϊνδική ως την Ολλανδική… τα πάντα! Ευτυχώς, η αναζήτησή μου για να βρω το καλύτερο άνοιγμα έληξε μόλις ανακάλυψα την Άμυνα Grünfeld. Αισθάνθηκα αμέσως έλξη για τις δυναμικές θέσεις που προσφέρει αυτό το άνοιγμα. Επίσης, με προσέλκυσε ιδιαίτερα η δυνατότητα να έχω μια καλή παρτίδα χωρίς να καταφύγω σε μια χρονοβόρα, παθητική άμυνα.

Όλα είναι απλά: απομνημονεύστε μερικές σειρές και μετά αγωνιστείτε για την πρωτοβουλία εξ αρχής. Έχω περάσει πάνω από 1.000 ώρες αναλύοντας την Grünfeld όλα αυτά τα χρόνια. Χρειάστηκαν λίγο πάνω από 200 ώρες για την επιμέλεια, την ενημέρωση και την ενσωμάτωση όλων των στοιχείων σ’ αυτό το βιβλίο. Ως εκ τούτου, είμαι πολύ περήφανος που παρουσιάζω αυτό το έργο κι ελπίζω να το απολαύσετε πραγματικά!

Το κίνητρό μου για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν διπλό:
1) Να συμβάλει στη θεωρία του ανοίγματος στην Άμυνα Grünfeld.
2) Να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να παίξουν σκάκι, αφού δουν την ομορφιά του παιχνιδιού μέσα από τα μάτια της Άμυνας Grünfeld. Έχω χάσει το μέτρημα που αφορά τις θυσίες και τα τακτικά στα 16 κεφάλαια αυτού του βιβλίου.

Αυτό το βιβλίο περιέχει όλες τις αναλύσεις μου, κυρίως από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2020. Έχω επικαιροποιήσει τα πάντα για άλλη μια φορά πριν τυπωθεί το βιβλίο, ώστε να ληφθούν υπόψη καινούριες παρτίδες και ιδέες και να αντικατοπτρίζει τα πιο πρόσφατα στοιχεία στη θεωρία του ανοίγματος, ακόμα κι απ’ τον Ιανουάριο του 2020. Θα δείτε πολλές καινοτομίες, καθώς και συναρπαστικές ιδέες που δεν έχουν παιχτεί ποτέ πριν. Πιστεύω ότι θα τις βρείτε πολύτιμες και έτοιμες να παιχτούν σε παρτίδες για πάρα πολλά χρόνια από τώρα. Θυμηθείτε: μόλις μάθετε την Grünfeld, δε θα χρειαστεί να μάθετε άλλο άνοιγμα! Μου αρέσει να είμαι συνοπτικός και αποτελεσματικός, οπότε και θα διατηρήσω αυτόν τον πρόλογο σύντομο.

Σας εύχομαι καλή τύχη στο ταξίδι σας στην Grünfeld.

Yaro Zherebukh
Ιανουάριος 2020, Σικάγο

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

304

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789492510792

Συγγραφέας

Yaroslav Zherebukh

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Modernized Grünfeld Defense”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *