Universal Chess Training

Συγγραφέας:

Wojciech Moranda

30,50 

Το Universal Chess Training του Wojciech Moranda είναι ένα βιβλίο για σκακιστές όλων των επιπέδων, από την Thinkers Publishing.

Δείγμα από το βιβλίο

Κωδικός προϊόντος: 02414 Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Universal Chess Training

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Μερικές αρχές που ακολούθησε ο συγγραφέας για να βεβαιωθεί ότι θα επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό, είναι οι εξής:

1. Πρωτότυπο περιεχόμενο: Οι 90 παρτίδες που επιλέχθηκαν γι αυτό το βιβλίο έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε χιλιάδες, χωρίς να καταφεύγουν σε άλλα βιβλία ή σχόλια που διατίθενται στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από τα έτη 2018-2019, μόνο ελάχιστες είναι ελαφρώς παλαιότερες. Με απλά λόγια, αυτό το βιβλίο αντικατοπτρίζει το αντίτιμο που πληρώσατε.

2. Τρία επίπεδα δυσκολίας: Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να ωφελήσει ένα ευρύτατο σκακιστικό κοινό, ξεκινώντας από ΕΛΟ 1600 και πάνω. Το πρώτο μέρος, με τίτλο «Αυτό που επιλύει κάθε Ρώσος μαθητής» απευθύνεται σε σκακιστές με αξιολόγηση 1600-1900.
Το δεύτερο μέρος, «Μπείτε με δική σας ευθύνη: Τα παζλ μπορεί να σας δαγκώσουν» έχει σχεδιαστεί για σκακιστές 1900-2200. Είναι, επομένως, πιο περίπλοκο από τη φύση του.
Η τρίτη και τελευταία ενότητα έχει τον τίτλο «Οι Grandmasters έκλαψαν για να τα λύσουν» … και υπάρχει λόγος γι αυτό. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε για αυτά, χωρίς να χαλάσουμε τη διασκέδαση, είναι ότι απαιτούν την ύψιστου επιπέδου αφηρημένη σκέψη, ώστε να επιλυθούν.

3. Διάφορες ασκήσεις χωρίς υποδείξεις: Για να προοδεύσετε σαν σκακιστές, οι ασκήσεις δεν πρέπει να ταξινομηθούν βάσει θεμάτων. Ταξινομούνται μόνο ανάλογα με τη δυσκολία τους. Η αναφορά υπόδειξης σχετικά με το θέμα μιας συγκεκριμένης άσκησης θα προδιαθέσει τον σκακιστή κι έτσι ελαχιστοποιείται το μαθησιακό αποτέλεσμα.

4. Επικεντρωθείτε σ΄ αυτό που υπάρχει στο παρασκήνιο: Ο μέσος όρος αξιολόγησης των σκακιστών μπορεί, πράγματι, να αυξάνεται παγκοσμίως. Ωστόσο, είναι ακόμα δύσκολο να βρούμε το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό. Αυτό το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα 400 περίπου ωρών σκληρής δουλειάς, εκ των οποίων οι 100 αφιερώθηκαν αποκλειστικά στην επιλογή των παρτίδων.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

360

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2020

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789492510907

Συγγραφέας

Wojciech Moranda

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Universal Chess Training”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *