The Richter Rauzer Reborn: The Kozul Variation

Συγγραφέας:

Alojzije Jankovic, Zdenko Kozul

31,95 

Δεύτερη Ανανεωμένη Έκδοση. Δε χρειάζεται πραγματικά άλλο βιβλίο, αν θέλεις να μάθεις ή να εμπλουτίσεις το ρεπερτόριό σου στη Richter-Rauzer!

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 00058 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου Richter-Rauzer Reborn κι αν κοιτάξουμε το πρόσφατο παρελθόν, μπορούμε να δούμε ότι αυτή η παραλλαγή της Σικελικής Άμυνας κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα και εμφανίζεται πολύ συχνά στην πράξη. Το γεγονός ότι αυτό το άνοιγμα έχει γίνει μέρος ενός τυπικού ρεπερτορίου ενάντια στο 1.ε4 για πολλούς κορυφαίους παίκτες όπως οι Rapport, Dubov, Li Chao, Korobov, Gupta, Vovk κλπ. μιλάει από μόνο του για την ποιότητα και τη γοητεία του, καθώς επίσης και για τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει.

Η βασική ιδέα του βιβλίου είναι να δώσει μια επισκόπηση των θεωρητικών καινοτομιών και νέων ιδεών στις θέσεις που έχουμε ήδη ασχοληθεί κι επίσης να σας δώσει μερικές νέες γραμμές και προτάσεις που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για τους παίκτες που βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας ενός ρεπερτορίου για τον μαύρο. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι η βαριάντα αυτή συναντάται σε παρτίδες των καλύτερων παικτών του κόσμου, όπως ο Fabiano Caruana κι ο ίδιος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Magnus Carlsen, που μας κάνει περήφανους. Είναι μια εξαιρετική πρόταση και ώθηση για αυτό το άνοιγμα, οπότε στο βιβλίο εξετάσαμε ιδιαίτερα τα παιχνίδια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Carlsen και του  Caruana.

Στις κύριες βαριάντες, η νέα θέση που αναλύουμε είναι αυτή που εμφανίζεται όταν τα λευκά αντί για το 12.Ιxγ6 παίζουν το 12.Ιγε2. Σε αυτή τη βαριάντα μπορούμε να δούμε μερικές νέες και πολύ πρωτότυπες ιδέες, για παράδειγμα όταν τα λευκά παίζουν 13.θ4!?. Αν και σε αυτή τη γραμμή αναμιγνύουμε συχνά με ήδη γνωστές θέσεις, υπάρχουν μερικές θέσεις όταν αναδύονται νέες δυνατότητες και νέα σχέδια. Το ίδιο ισχύει και για το 10.Ιζ3.

Όσον αφορά τις γνωστές θέσεις που έχουμε ήδη αναλύσει, προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε μια πλήρη επισκόπηση όλων των τελευταίων ιδεών και των θεωρητικών ειδήσεων από την πρακτική τουρνουά. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πράξη έχει φέρει πολλές νέες ιδέες και διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης συγκεκριμένων θέσεων. Ήταν σίγουρα πολύ ενδιαφέρον να δούμε την παρτίδα Anand-Carlsen στην οποία ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε έναν εντελώς νέο τρόπο παιχνιδιού με τα μαύρα! Πρέπει να ειπωθεί ότι ορισμένες θέσεις έχουν αντέξει το τεστ του αγωνιστικού τουρνουά, αλλά υπάρχουν επίσης θέσεις στις οποίες οι λευκοί παίκτες έχουν βρει τρόπους να αυξήσουν την πίεση, οπότε έπρεπε να αναζητήσουμε επιπλέον ιδέες και αναλύσεις για το πώς να αντιδράσουμε ως μαύροι.

Zdenko Kozul

Ο Zdenko Kozul (1966) είναι Κροάτης Γκραντμάστερ και νικητής του Ευρωπαϊκού Ατομικού Πρωταθλήματος 2006. Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του σε Ολυμπιακά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα για σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια, φτάνοντας στους τοπ δεκαέξι στο τουρνουά knockout του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2004 και πετυχαίνοντας επίσης την κορυφαία βαθμολογία του, 2640, το ίδιο έτος. Ο Zdenko ζει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και συνδυάζει επιτυχώς τη συμμετοχή του σε ατομικές και ομαδικές διοργανώσεις δουλεύοντας παράλληλα ως εκπαιδευτής για την Κροατική Ομοσπονδία Σκακιστών.

Alojzije Jankovic

Ο Alojzije Jankovic (1983) είναι Γκραντμάστερ και εκπαιδευτής FIDE από την Κροατία, με βαθμό αξιολόγησης 2563. Το 2010 μοιράστηκε την πρώτη θέση στο Κροατικό Εθνικό Πρωτάθλημα κι έπαιξε για την ομάδα της Κροατίας στην Ολυμπιάδα. Κέρδισε δύο φορές το τουρνουά Κύπελλο Mitropa, το τελευταίο το 2013. Επίσης, μόλις ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο Falculty of Economics and Business στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

398

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2019

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789492510624

Συγγραφέας

Alojzije Jankovic, Zdenko Kozul

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Richter Rauzer Reborn: The Kozul Variation”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *