The Modernized Dutch Defense

Συγγραφέας:

Adrien Demuth

32,95 

Αναπτύξτε τη κατανόηση της Ολλανδικής Άμυνα και περισσότερο της βαριάντας Leningrad τόσο με τα λευκά όσο και με τα μαύρα.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 01985 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Το βιβλίο “The Modernized Dutch Defense” είναι το νέο βιβλίο του Γάλλου Grandmaster Adrien Demuth. Ο ίδιος το προλογίζει ως εξής:

Το να βρεις ένα άνοιγμα ώστε να αντιμετωπίσεις το 1.δ4 είναι μία δύσκολη υπόθεση. Η ισορροπία μεταξύ σταθερής θέσης και παιχνιδιού πρωτοβουλίας είναι λεπτή υπόθεση.
Έχεις βρεθεί ποτέ σου σε αυτό το δίλημμα και προσπάθησες ποτέ  να χρησιμοποιήσεις τη βαριάντα Λένινγκραντ της Ολλανδικής Άμυνας;
Όταν παίζεις 1…ζ5, ο αντίπαλός σου αντιλαμβάνεται ότι δε φοβάσαι και ότι παίζεις για να διεκδικήσεις τη νίκη. Μερικοί λευκοί αρέσκονται στο γεγονός ότι θα έχουν και αυτοί περισσότερες τύχες νίκης, αλλά πολλοί αποσυντονίζονται με αυτό.

Για πολύ καιρό, οι προπονητές μου έλεγαν ότι η Ολλανδική άμυνα είναι ένα αμφίβολης σταθερότητας άνοιγμα και ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για τα λευκά να παίξουν για το πλεονέκτημα. Πράγματι η Ολλανδική είχε κακή φήμη και έτσι γενικά είχα πεισθεί. Γύρω όμως στο 2013, μερικοί πολλοί καλοί παίκτες ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν τακτικά, μεταξύ των οποίων θα ξεχώριζα μερικές πολύ εντυπωσιακές παρτίδες του Kamsky  αλλά και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Magnus Carlsen, ο οποίος επίσης το χρησιμοποιεί περιστασιακά.

Τις περισσότερες φορές που εμφανίζεται η Ολλανδική σε κορυφαίο επίπεδο, τα μαύρα συνεχίζουν με …η6, οδηγώντας στη βαριάντα Leningrad, πιθανώς στη πιο οξεία εκδοχή του ανοίγματος!

Στο βιβλίο αυτό ασχολήθηκα σε βάθους όχι μόνο με βαριάντες στις οποίες υπάρχουν καλές τύχες νίκης για τα μαύρα, αλλά και σε βαριάντες όπου συνήθως σε άλλα βιβλία βρίσκεις χαρακτηρισμούς του στυλ “τα μαύρα έχουν αντιπαιχνίδι” ενώ στη πραγματικότητα είναι λίγο έως πολύ χειρότερα.

Η δουλειά μου αυτή απευθύνεται σε όσους και όσες επιθυμούν να βελτιώσουν την κατανόησή τους στην Ολλανδική Άμυνα και ειδικά στη βαριάντα τόσο με τα λευκά όσο και με τα μαύρα. Θα βρείτε ένα πλήρες ρεπερτόριο για τα μαύρα, όχι μόνο εναντίον του 1.δ4, αλλά και του 1.γ4 και 1.Ιζ3. Πιστεύω ότι το υλικό που θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε σκακιστές όλων των βαθμίδων, ακόμη και GM  και ελπίζω ότι θα διασκεδάσετε διαβάζοντάς το, όσο εγώ γράφοντάς το!

Adrien Demuth

Ο Adrien Demuth γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1991 στο Saint-Denis, Réunion, της Γαλλίας. Κέρδισε το τίτλο του GΜ το (2015) και το υψηλότερο ΕΛΟ του ήταν το 2562 (Σεπτέμβριος 2015)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

470

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789492510556

Έτος Έκδοσης

2019

Συγγραφέας

Adrien Demuth

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Modernized Dutch Defense”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *