The Woodpecker Method

Συγγραφέας:

Axel Smith, Hans Tikkanen

27,99 

The Woodpecker Method (η μέθοδος του τρυποκάρυδου) είναι το όνομα που έδωσε ο γνωστός συγγραφέας και Grandmaster Axel Smith, για το σύστημα προπόνησης που ανέπτυξε  μαζί με τον συμπατριώτη του και συν-συγγραφέα Hans Tikkanen.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Περιγραφή

The Woodpecker Method

The Woodpecker Method (η μέθοδος του τρυποκάρυδου) είναι το όνομα που έδωσε ο γνωστός συγγραφέας και Grandmaster Axel Smith, για το σύστημα προπόνησης που ανέπτυξε  μαζί με τον συμπατριώτη του και συν-συγγραφέα Hans Tikkanen. Αφού προπονήθηκε με αυτή τη μέθοδο το 2010, ο Tikkanen κατέκτησε τις 3 νόρμες GM σε περίοδο επτά εβδομάδων.

Με λίγα λόγια, η μέθοδος του τρυποκάρυδου βασίζεται στην επίλυση μεγάλου αριθμού ασκήσεων. Αφού ολοκληρώσετε τον κύκλο, τις ξαναλύνετε σε μικρότερο φυσικά χρονικό διάστημα και μετά το επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά. Δεν είναι φυσικά εύκολος ο τρόπος κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να πετύχεις. Χρειάζεται πάντα σκληρή δουλειά. Η ανταμοιβή σας όμως θα είναι, εκτός από τη βελτίωση στα τακτικά, τα λιγότερα λάθη, η βελτίωση της διαίσθησης, καθώς και καλύτερα αποτελέσματα σε παρτίδες που θα έχετε πίεση χρόνου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ότι πρέπει να γνωρίζετε για τη μέθοδο του τρυποκάρυδου. Οι Smith και Tikkanen εξηγούν πώς θα αποκομίσετε το μέγιστο της απόδοσης της μεθόδου τους. 1.100 ασκήσεις και οι λύσεις τους περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο.

Axel Smith

Ο GM Axel Smith είναι ο βραβευμένος συγγραφέας των βιβλίων “Pump Up Your Rating” και “e3 Poison”, τα οποία προκάλεσαν μεγάλο ενθουσιασμό στους αναγνώστες. Ο ίδιος, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του τρυποκάρυδου ως ενήλικας, κατάφερε από ELO 2100 να γίνει Grandmaster.

Hans Tikkanen

Ο GM Hans Tikkanen είναι 4 φορές πρωταθλητής Σουηδίας, ενώ το ELO του ξεπέρασε το 2600. Το ενδιαφέρον του για τη σκακιστική ανάπτυξη και οι μέθοδοι που θα πρέπει να ακολουθούνται τον οδήγησαν να μελετήσει και να πάρει πτυχίο στην ψυχολογία.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

392

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Quality Chess U.K.

Έτος Έκδοσης

2018

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9781784830557

Συγγραφέας

Axel Smith, Hans Tikkanen

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Woodpecker Method”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *