Bologan’s King’s Indian

Συγγραφέας:

Victor Bologan

29,90 

Bologan’s King’s Indian: A Modern Repertoire for Black.
Ο Victor Bologan παρουσιάζει ένα πλήρες ρεπερτόριο για τα μαύρα στην Ινδική Άμυνα του βασιλιά

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 00777 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Bologan’s King’s Indian: A Modern Repertoire for Black

Η Ινδική Άμυνα του βασιλιά είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα και συναρπαστικά ανοίγματα για τα μαύρα εναντίον του 1.δ4. Τα μαύρα προετοιμάζονται ώστε να ξεκινήσουν από νωρίς επίθεση εναντίον του βασιλιά, στηριζόμενοι στη δυναμική της θέσης. Η Ινδική Άμυνα του βασιλιά υπήρξε η αγαπημένη θρυλικών μορφών του επιθετικού παιχνιδιού όπως οι Mikhail Tal, Bobby Fischer και Garry Kasparov, και παραμένει το ίδιο δημοφιλής και σε επίπεδο συλλόγων.

Ο Victor Bologan παρουσιάζει ένα πλήρες ρεπερτόριο για τα μαύρα στην Ινδική Άμυνα του βασιλιά. Τις περισσότερες φορές μάλιστα προτείνει δύο εναλλακτικές για το μαύρο σε κάποιες βαριάντες για να δώσει ακόμη περισσότερες επιλογές στον αναγνώστη.

Οι αναλύσεις του Bologan μπορούν εύκολα να γίνουν κατανοητές για το μέσο σκακιστή. Επικεντρώνεται σε στρατηγικά και τακτικά μοτίβα και αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και οι λευκοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το βιβλίο αυτό γιατί ο συγγραφέας εξηγεί και για τις δύο πλευρές τα σχέδια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο Bologan βρήκε πολλές νέες ιδέες και γι’ αυτό συμπεριέλαβε στο βιβλίο του πολλές υποβαριάντες με τεράστιο ενδιαφέρον που θα μπορούσαν να προκαλέσουν έκπληξη, αλλά και πονοκέφαλο στον αντίπαλο. Μετά από αυτό το βιβλίο θα μπορείς να πας με αυτοπεποίθηση στο επόμενο τουρνουά!

Κριτικές

Grandmaster Glenn Flear on ‘The King’s Indian’ (2009) by Victor Bologan:
“Κάτι περισσότερο από ένα βιβλίο ρεπερτορίου για παίκτες συλλόγων. Ένας απόλυτος οδηγός και μία διασκεδαστική εμπειρία εμβάθυνσης.”

Davide Nastasio, Georgia Chess News:
“Αυτό το βιβλίο είναι πράγματι κατανοητό και έχει γραφτεί από έναν παίκτη που οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.”

Victor Bologan

Ο Victor Bologan είναι ένας GM παγκόσμιας κλάσης. Οι νίκες του σε τουρνουά περιλαμβάνουν το Aeroflot Open στη Μόσχα και το «super-tournament» του Ντόρτμουντ. Είναι ο συγγραφέας αναγνωρισμένων βιβλίων ανοιγμάτων, όπως The Chebanenko Slav, The Rossolimo Sicilian και The Powerful Catalan.

 

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

368

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

New in Chess

Έτος Έκδοσης

2017

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789056917203

Συγγραφέας

Victor Bologan

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Bologan’s King’s Indian”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *