The Modernized Reti

Συγγραφέας:

Adrien Demuth

30,95 

The Modernized Reti
Ένα βιβλίο για την Άμυνα Ρέτι από τον Adrien Demuth. Ένα φιλόδοξο όπλο για τα λευκά και τη μάχη για πρωτοβουλία.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Περιγραφή

Το βιβλίο The Modernized Reti είναι του Γάλλου GM Adrien Demuth. Ο ίδιος προλογίζει το βιβλίο του λέγοντας. “Σε αντίθεση με όσα διαδίδονται, το άνοιγμα του Reti είναι ένα φιλόδοξο όπλο για τον Λευκό. Αποφεύγοντας τις βαριές θεωρητικές συζητήσεις, ο Λευκός προσπαθεί να φτάσει σε μια μη ισορροπημένη θέση από την αρχή της παρτίδας. Αυτό ακριβώς βρήκα ελκυστικό όταν άρχισα να παίζω Reti”.

Φυσικά δεν έπαιζα όλη μου τη ζωή Reti. Υπήρξα κλασικός δ4-άρης. Πολλές φορές όμως στις αναλύσεις μου, ένιωθα ότι κολλάω και ότι δε μπορώ να βελτιώσω τίποτα. Για παράδειγμα όταν θα έπρεπε να αντιμετωπίσω τη Σλαβική (όπως και πολλά άλλα ανοίγματα) ήμουν σίγουρος ότι δεν θα μπορούσα να αποκτήσω κάποιο αντάλλαγμα. Και όποτε τα κατάφερνα οι θέσεις ήταν πολύ κλασικές και οι αντίπαλοί μου τις γνώριζαν αρκετά και κρατούσαν. Κάπως έτσι ξεκίνησα να παίζω 1.Ιζ3 χωρίς τότε να γνωρίζω πολλά για τη θεωρία .

Τότε ένοιωσα να μπαίνει φρέσκος αέρας στις παρτίδες μου και άρχισα να το διασκεδάζω. Το 2013, αποφάσισα να προχωρήσω ένα βήμα μπροστά και να φτιάξω το δικό μου ρεπερτόριο με βάση τις παρτίδες μου στο 1.Ιζ3 μαζί με το φίλο μου IM Romain Picard…

Κάπως έτσι ο Adrien Demuth έφτασε να ετοιμάζει το βιβλίο αυτό. Στόχος του, αν και πολλές φορές η θέση του λευκού είναι πολύ αργή, είναι ένα γεμάτο μέσον με ανεξάντλητες δυνάμεις που μάχονται για το κέντρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κορυφαίοι GM έχουν συμπεριλάβει το Reti στο ρεπερτόριό τους.

Adrien Demuth

Ο Adrien Demuth γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1991 στο Saint-Denis, Réunion, της Γαλλίας. Κέρδισε το τίτλο του  GΜ το (2015) και το υψηλότερο ΕΛΟ του ήταν το 2562 (Σεπτέμβριος 2015)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

440

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2017

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789492510181

Συγγραφέας

Adrien Demuth

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Modernized Reti”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *