Bf4 in the Queen’s Gambit and the Exchange Slav

Συγγραφέας:

Alexey Dreev

21,99 

Bf4 in the Queen’s Gambit and the Exchange Slav
Ο GM Alexey Dreev αναλύει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για τον λευκό να αγωνιστεί για το αρχικό πλεονέκτημα σε δύο μοντέρνα ανοίγματα, τη Σλαβική Άμυνα και στο Γκαμπί της Βασίλισσας.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02491 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Bf4 in the Queen’s Gambit and the Exchange Slav
Ο GM Alexey Dreev αναλύει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για το λευκό να παλέψει για το πλεονέκτημα σε δύο μοντέρνα ανοίγματα. Τη Σλαβική Άμυνα και στο Γκαμπί της Βασίλισσας.

Η επιλογή του στη Σλαβική Άμυνα είναι η βαριάντα αλλαγής. Η βαριάντα αλλλαγής γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των σκακιστών μέσου αλλά και ανωτέρου επιπέδου.

Ενώ φαινόταν ότι τα μαύρα μπορούσαν να επιτύχουν ισότητα, στις πρόσφατες παρτίδες τα λευκά συχνά δημιουργούν προβλήματα.

Παίζοντας 3.γxδ5, μετά τις κινήσεις 1 δ4 δ5 2.γ4 γ6, ο λευκός προσπαθεί να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα. Αποφεύγει με το τρόπο αυτό και τις κύριες γραμμές της Σλαβικής Άμυνας, οι οποίες μπορεί να προκύψουν μετά από 3.Ιγ3 Ιζ6 4.Ιζ3 δxγ4.

Επίσης αποφεύγει κάποια άλλα πολύ σταθερά συστήματα για το μαύρο, όπως η βαριάντα Meran ή η βαριάντα της Μόσχας.

Η μάχη στη βαριάντα αλλαγής είναι κυρίως στρατηγική, χωρίς μεγάλο ρίσκο, με την ιδέα ο λευκός να αποκτήσει ένα μικρό πλεονέκτημα.

Το άλλο μέρος του βιβλίου καλύπτει μια βαριάντα στο Γκαμπί της Βασίλισσας με την κίνηση 5.Αζ4.

Αυτή η σύγχρονη γραμμή είναι ένας σοβαρός αντίπαλος στο κλασικό γκαμπί της βασίλισσας με την κίνηση 5.Αη5. Ο λευκός πρέπει να σκεφτεί τουλάχιστον το σύστημα Makogonov-Bondarevsky, το οποίο είναι αρκετά αξιόπιστο για τα μαύρα.

Ο Dreev ασχολείται επίσης λεπτομερώς με την πολύ μοντέρνα παραλλαγή 3.Ιγ3 Αε7 4.γxδ5 εxδ5 5.Αζ4. Σε αυτή τη γραμμή εάν ο μαύρος δεν προσπαθήσει να αναπτύξει τον αξιωματικό του στο ζ5, ο λευκός αποκτάει μια πλεονεκτική έκδοση της βαριάντας Carlsbad.

Alexey Dreev

Ο Alexey Dreev ήταν δύο φορές πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (κάτω των 16 ετών) το 1983 και 1984 και πρωταθλητής Ευρώπης κάτω των 20 το 1988. Με τη ρωσική ομάδα ήταν τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και επίσης έχει κερδίσει 2 φορές το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα (το 1997 και το 2005). Τέλος, ήταν πρωταθλητής  Ευρώπης το 2012 στο ράπιντ.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.376 kg
Αριθμός Σελίδων

288

Έκδοση

Έντυπη

Εκδότης

Chess Stars

Έτος Έκδοσης

2016

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

6197188082

Συγγραφέας

Alexey Dreev