The Agile London System

Συγγραφέας:

Oscar de Prado Rodriguez

26,95 

The Agile London System: A Solid but Dynamic Chess Opening Choice for White
Οι Alfonso Romero Holmes και Oscar de Prado Rodriguez αναλύουν το αγαπημένο άνοιγμα πολλών ερασιτεχνών αλλά και πολλών άλλων της σκακιστικής ελίτ.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 00031 Κατηγορίες: , , Ετικέτες: ,

Περιγραφή

The Agile London System: A Solid but Dynamic Chess Opening Choice for White
Οι Alfonso Romero Holmes και Oscar de Prado Rodriguez αναλύουν το αγαπημένο άνοιγμα πολλών ερασιτεχνών αλλά και πολλών άλλων της σκακιστικής ελίτ.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί το Σύστημα του Λονδίνου είναι ένα τόσο δημοφιλές άνοιγμα για το μέσο σκακιστή σε όλο τον κόσμο. Ενάντια σε σχεδόν κάθε μαύρη άμυνα, μετά το 1.δ4, προσφέρει στα λευκά ένα εύκολο και αξιόπιστο σύνολο γραμμών με ενδιαφέρουσες επιλογές μεταξύ στρατηγικών και πιο επιθετικών προσεγγίσεων, αποφεύγοντας “τόνους” θεωρίας.

Τον τελευταίο καιρό, ένας μεγάλος αριθμός Grandmaster όπως ο Alexander Grischuk, ο Gata Kamsky, ο Baadur Jobava, ο Richard Rapport και ακόμη και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Magnus Carlsen έπαιξαν το Σύστημα του Λονδίνου.

Υπό το πρίσμα αυτό είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έχουν δημοσιευθεί τόσο λίγα για αυτό το συναρπαστικό όπλο. Οι GM Alfonso Romero και FM Oscar de Prado συμπληρώνουν τώρα αυτό το κενό. Στο Agile London System παρουσιάζουν τόσο ιστορικά όσο και πρόσφατα παραδείγματα υψηλού επιπέδου για να παρέχουν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση.

Ο Romero και ο de Prado εξηγούν τυπικά σχέδια και τακτικές χρησιμοποιώντας επεξηγηματικά παιχνίδια με σαφείς λεκτικές εξηγήσεις και παρέχουν πολλές ασκήσεις τακτικής και στρατηγικής.

Οι συγγραφείς αποκαλύπτουν τα μυστικά πίσω από αιχμηρές ιδέες όπως η επίθεση Barry και η επίθεση Jobava, ενώ έχουν προσθέσει και ένα συναρπαστικό κεφάλαιο για την υπερ-επιθετική βαριάντα Pereyra, η οποία αναπτύχθηκε από τον Αργεντινό master Manuel Pereyra Puebla.

Κριτικές

GM Glenn Flear, συγγραφέας του “Starting Out: the Open Games”:
“Οι σημειώσεις είναι συχνά περισσότερες/δυσκολότερες εδώ από ότι στα ανταγωνιστικά βιβλία (και το TALS είναι επομένως μια μάλλον παχύτερη δημοσίευση), με μια πιο φιλελεύθερη χρήση συμβόλων και επεξηγηματικού κειμένου, αλλά οι περισσότεροι αναγνώστες θα χαρούν το γεγονός ότι οι συγγραφείς συμπεριέλαβαν μια ευρεία ποικιλία εναλλακτικών λύσεων, τις οποίες εξέτασαν αρκετά κριτικά. Το Λονδίνο δεν είναι πλέον ένα δευτερεύον σύστημα , καθώς με το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει για τους  GM, γίνεται τόσο κρίσιμο όσο και πολλά προηγούμενα κλασικά ανοίγματα. Είναι ένα αξιόλογο έργο, με άφθονο φρέσκο ​​υλικό, το οποίο εξασφαλίζει ότι θα είναι το βιβλίο αναφοράς για το πλήρες Σύστημα του Λονδίνου για τα επόμενα χρόνια. ”

John Hartmann, περιοδικό ChessLife:
“Εγκυκλοπαιδικά γραμμένο, προσφέροντας στους αναγνώστες ένα πλήρες ρεπερτόριο στο στυλ του Λονδίνου και συχνά με πολλαπλές επιλογές (..) Ένα αντικειμενικό βιβλίο που χαρτογραφεί πολυάριθμα μονοπάτια προς τα εμπρός για τους αναγνώστες».

B.H.Wilders, Nederlands Dagblad:
“Ένα άνοιγμα που είναι πολύ δημοφιλές αυτή τη στιγμή απόκτησε επιτέλους ένα καλό βιβλίο (..) Ένα πραγματικά πρότυπο έργο.”

Sean Marsh, CHESS Magazine (UK):
“Αυτό (το βιβλίο) παρέχει σίγουρα μια πιο εμπεριστατωμένη κάλυψη [από το να κερδίζετε με το “Winning with the Modern London System”]. Υπάρχουν συστάσεις εναντίον όλων των απαντήσεων του Μαύρου (..) Το βιβλίο καταλήγει με ένα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο για την επίθεση Pereyra (.. ) Είναι εύκολο να δούμε αυτό το είδος ταχείας επίθεσης να δουλεύει σαν ρολόι σε επίπεδο συλλόγων”.

Florian Jacobs, Max Euwe Centre, Amsterdam:
“Αν θέλετε να ακονίσετε το ρεπερτόριό σας με το Σύστημα του Λονδίνου, αυτό είναι το βιβλίο σας”.

Uwe Bekemann, German Correspondence Chess Federation:
“Οι αναγνώστες λαμβάνουν τόσο γενική καθοδήγηση όσο και συγκεκριμένες συμβουλές, με μεγάλη ακρίβεια.”

Alfonso Romero Holmes

Ο GM Alfonso Romero Holmes (1965) είναι γεννημένος στην Ισπανία. Το 1985 τερμάτισε δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, και το 1987 κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας σκακιστικών βιβλίων, όπως το “The Ultimate Chess Strategy Book”.

Oscar de Prado Rodriguez

Ο FM Oscar de Prado Rodriguez (1973) είναι επίσης γεννημένος στην Ισπανία και παίζει με επιτυχία το Σύστημα του Λονδίνου εδώ και πολλά χρόνια.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.624 kg
Αριθμός Σελίδων

336

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

New in Chess

Έτος Έκδοσης

2016

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789056916893

Συγγραφέας

Alfonso Romero Holmes, Oscar de Prado Rodriguez