Taming Wild Chess Openings

Συγγραφέας:

Eric Schiller, John Watson

26,95 

Ένας πλήρης οδηγός για τους λάτρεις των ανορθόδοξων ανοιγμάτων.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Περιγραφή

Taming Wild Chess Openings

Ένας πλήρης οδηγός για τους λάτρεις των ανορθόδοξων ανοιγμάτων.

Όσο αντισυμβατικό, παράλογο ή και τρελό κι αν είναι ένα σκακιστικό άνοιγμα, αργά ή γρήγορα κάθε σκακιστής θα πρέπει να το αντιμετωπίσει.

Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να βασιστείτε σε έναν καλά προετοιμασμένο αντίπαλο που είναι περισσότερο από ευτυχής να ξεδιπλώσει τις γνώσεις του στο αγαπημένο του άνοιγμα.

Ο John Watson και ο Eric Schiller σας παρέχουν μια τεράστια ποικιλία από αυτά τα σπάνια παιγμένα ή δύσκολα σκακιστικά ανοίγματα. Επικεντρώνονται στις ιδέες και τη στρατηγική, με αρκετή ανάλυση για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του πρακτικού παιχνιδιού.

Μόνο όταν απαιτείται μια αιχμηρή απάντηση, ο Watson και ο Schiller θα προτείνουν πιο σύνθετες αναλύσεις. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων παρουσιάζουν έναν απλό και ασφαλή τρόπο προσέγγισης της θέσης, που απαιτεί ελάχιστη απομνημόνευση και εξακολουθεί να οδηγεί σε μια πολλά υποσχόμενη παρτίδα.

Υπάρχει πολύ διασκεδαστικό υλικό σε αυτό το βιβλίο, και μπορεί να εκπλαγείτε όταν δείτε πώς ακόμη και ισχυροί γκρανμέτρ έχουν επιδοθεί στις πιο τρελές παραλλαγές. Το σκάκι δεν είναι μόνο κύριες βαριάντες και 20 κινήσεις θεωρίας!

John Watson

Ο John Watson (1951) είναι ένας IM που έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία, αρκετά από τα οποία έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία. Είναι προπονητής του Tal Shaked, του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Εφήβων του 1997.

Eric Schiller

Ο Eric Schiller (1955) είναι ένας Αμερικανός FM που είναι ένας πολύ παραγωγικός συγγραφέας σκακιστικών βιβλίων. Έχει διδάξει σκάκι για πάνω από 30 χρόνια.

Johan Hut, Noordhollands Dagblad:

“Περιέχει κάθε τρελό άνοιγμα που μπορείτε να σκεφτείτε. Παραδόξως, έχει και κανονικά ανοίγματα γκαμπί που παίζονται αλλά που οι συγγραφείς βρίσκουν άσχημα. Και μερικά περίεργα ανοίγματα που είναι καλά, αλλά αυτά αποτελούν μια μικρή μειοψηφία (…) Ένα πολύ αστείο βιβλίο”.

Gary Lane, Chess Moves Magazine:

“Δίνει μια καλή βαριάντα ενάντια σε όλες τις άγριες και τρελές παραλλαγές (..) Είναι συναρπαστικό να διαβάζεις για τόσα πολλά γκαμπίτ που είχα ξεχάσει ή δεν είχα δει ποτέ πριν. Ένας θησαυρός λαμπρών ιδεών που θα ωφελήσει όλους τους παίκτες του τουρνουά”.

Elburg Chess Reviews:

“Πολλά τρελά σκακιστικά ανοίγματα που γενικά είναι κατάλληλα μόνο για μπούλετ, αλλά στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν 80 περίπου σελίδες με πιο σοβαρά ανοίγματα, όπως το παλιό καλό γκαμπίτ του Έβανς”.

Κέντρο Max Euwe, Άμστερνταμ:

“Συνολικά ένα αστείο, αν και κάπως ογκώδες, βιβλίο – ειδικά για τον παίκτη της λέσχης που θέλει επιτέλους να σκοτώσει το Grob του συναδέλφου του ή ψάχνει κάτι τρελό για να χρησιμοποιήσει στο blitz.”

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

432

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

New in Chess

Έτος Έκδοσης

2015

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789056915704

Συγγραφέας

Eric Schiller, John Watson

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Taming Wild Chess Openings”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *