The Hidden Laws of Chess

Συγγραφέας:

Nick Maatman

24,90 

Οι κρυμμένοι νόμοι του σκακιού πάνω στις δομές των πιονιών στο πρώτο βιβλίο του IM Nick Maatman

Δείγμα από το βιβλίο

 

 

Κωδικός προϊόντος: 02709 Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

The Hidden Laws of Chess

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι ισχυροί σκακιστές αντιλαμβάνονται αμέσως τι συμβαίνει σε πολύπλοκες θέσεις; Το μυστικό είναι οι δομές των πιονιών. Η δομή των πιονιών υπαγορεύει τη ροή του παιχνιδιού και διαφορετικές δομές απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις. Μπορείτε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας μελετώντας μια μεγάλη ποικιλία πιονοδομών και τους Κρυμμένους Νόμους του Σκακιού (The Hidden Laws of Chess).

Ο IM Nick Maatman επινόησε τους Κρυμμένους Νόμους του Σκακιού ως εκπαιδευτικό εργαλείο για να βοηθήσει τους μαθητές του να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της βασικής κατανόησης ενός παίκτη συλλόγου και του επόμενου επιπέδου γνώσεων των Masters και Grandmasters. Ένας γκραν-μάστερ γνωρίζει από την εμπειρία του ποια κομμάτια πρέπει να αλλάξει όταν αντιμετωπίζει ένα απομονωμένο πιόνι, ενώ ένας παίκτης συλλόγου αναρωτιέται αν πρέπει να κρατήσει τους πύργους του στη σκακιέρα – ή όχι.

Οι Κρυφοί νόμοι πηγαίνουν ένα επίπεδο βαθύτερα από τους βασικούς νόμους για την ανάπτυξη κομματιών, την ασφάλεια του βασιλιά ή την ισορροπία υλικού. Οι Κρυφοί Νόμοι θα αποκαλύψουν στοιχεία όπως ο χώρος, η ποιότητα της δομής ενός πιόνιου και η δύναμη ή η αδυναμία ενός διπλωμένου πιονιού. Ο Maatman θα απαντήσει σε ερωτήσεις όπως: Τα οπισθοδρομικά πιόνια είναι τα χειρότερα; Ποια είναι η αξία του πλεονεκτήματος χώρου; Θα μπορούσαν τα διπλωμένα πιόνια να αποτελέσουν πλεονέκτημα; Πώς μπορώ να κερδίσω συμμετρικές θέσεις;

Χρησιμοποιώντας την προπονητική του εμπειρία και γράφοντας με μια δόση επιστήμης και φιλοσοφίας, ο Maatman θα καθοδηγήσει κάθε φιλόδοξο σκακιστή στο επόμενο επίπεδο. Το βιβλίο του περιέχει δεκάδες εφαρμόσιμες συμβουλές, διδακτικές παρτίδες και προσεκτικά επιλεγμένες ασκήσεις.

Nick Maatman

Ο Nick Maatman (1995) είναι διεθνής μαιτρ, έμπειρος προπονητής σκακιού και προπονητικός συνεργάτης του Super-GM Jorden van Foreest. Ο Maatman έχει κερδίσει το ολλανδικό πρωτάθλημα U20 και έχει νικήσει πολλούς ισχυρούς γκρανμέτρ σε παρτίδες τουρνουά. Οι κρυφοί νόμοι του σκακιού είναι το πρώτο του βιβλίο, αλλά αναμένει να ακολουθήσουν πολλά ακόμη. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Groningen στις επιχειρήσεις και στη φιλοσοφία.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

256

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

New in Chess

Έτος Έκδοσης

2022

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789493257627

Συγγραφέας

Nick Maatman

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Hidden Laws of Chess”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *