Anthology of Miniature Endgame Studies

Συγγραφέας:

Yochanan Afek

49,90 

Η μεγαλύτερη συλλογή σπουδών φινάλε με έως και επτά κομμάτια στη σκακιέρα από τον κορυφαίο του είδους Yochanan Afek.

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 02752 Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Anthology of Miniature Endgame Studies

Η επίλυση σκακιστικών σπουδών φινάλε έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στη σύγχρονη σκακιστική εκπαίδευση. Συνδυάζει το διδακτικό με το ευχάριστο. Οι μελέτες συνιστώνται ανεπιφύλακτα για την τελειοποίηση των υπολογιστικών και τακτικών δεξιοτήτων. Βοηθούν στην εμβάθυνση της θέσης, την  κατανόηση των φινάλε, καθώς και τη βελτίωση της δημιουργικότητας και της απρόβλεπτης σκέψης.

Το βιβλίο Anthology of Miniature Endgame Studies είναι η μεγαλύτερη επιλογή συνθέσεων με έως και επτά κομμάτια στη σκακιέρα. Αφορούν συνθέσεις από τους καλύτερους συνθέτες του κόσμου τα τελευταία 150 χρόνια. Οι προσεκτικά επιλεγμένες σπουδές είναι κατηγοριοποιημένες σε θεματικά κεφάλαια. Με θέσεις που μοιάζουν με παρτίδες αναδεικνύουν τη δύναμη και τις χαρακτηριστικές ιδιότητες κάθε κομματιού ξεχωριστά αλλά και σε συνεργασία με άλλα κομμάτια.

Από τον πρόλογο του GM Jan Timman: “Οι σπουδές των φινάλε είναι στην πραγματικότητα ένας σημαντικός παράγοντας για να γίνει ένας σκακιστής ισχυρός. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Garry Kasparov όσο και ο Magnus Carlsen έχουν έντονο ενδιαφέρον για τις σπουδές των φινάλε. Είναι αξιέπαινο ότι το Chess Informant  δημοσιεύει αυτό το σημαντικό έργο. Ο Afek είναι αναμφισβήτητα το πιο κατάλληλο άτομο για να το γράψει”.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

500

Έκδοση

Σκληρό Εξώφυλλο

Εκδότης

Chess Informant

Έτος Έκδοσης

2022

Γλώσσα

Αλγεβρική Γραφή

ISBN

9788672971361

Συγγραφέας

Yochanan Afek

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Anthology of Miniature Endgame Studies”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *