The Modernized Arkhangelsk Variation

Συγγραφέας:

Viktor Erdos

34,90 

Ένα πλήρες ρεπeρτόριο για τα μαύρα στην Ισπανική Άμυνα βασισμένο στην Βαριάντα του Αρχάγγελου, από τον Victor Erdos,

Δείγμα από το βιβλίο

Περιγραφή

The Modernized Arkhangelsk Variation

Ο ίδιος ο συγγραφέας, Viktor Erdos, δηλώνει ότι στόχος του βιβλίου ήταν να δώσει πολλές πληροφορίες για αυτή την αξιοσημείωτη βαριάντα, του Αρχάγγελου, και να διασκεδάσει τον αναγνώστη με θεαματικές, ευρηματικές συνέχειες που αναδεικνύουν τις ιδέες του ανοίγματος. Τονίζει επίσης ότι το βιβλίο θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον και για όσους απλώς απολαμβάνουν το σκάκι γενικά και αναζητούν νέες ιδέες! Φυσικά, δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε τα πάντα για να μπορέσετε να παίξετε με επιτυχία τη βαριάντα του Αρχάγγελου. Οι μεγαλύτερες βαριάντες τείνουν απλώς αποτελούν παραδείγματα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί μία παρτίδα, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη κατανόησή σας.

Πρόλογος του Viktor Erdos

Ο Αρχάγγελος θεωρούνταν ανέκαθεν μία από τις θεωρητικά πιο βαριές άμυνες για την αντιμετώπιση της Ισπανικής, αλλά και η πιο συναρπαστική και σίγουρα η πιο όμορφη από όλες. Απαιτεί τακτικό όραμα, καλό υπολογισμό και μνήμη, αλλά όχι μόνο από εμάς – αλλά και από τη πλευρά του λευκού. Ας μην το ξεχνάμε αυτό! Πρέπει επίσης να πω ότι καμία καλή βαριάντα δεν στερείται θεωρίας, οπότε αν έχουμε αποφασίσει να μάθουμε κάτι “επιτέλους”, υποστηρίζω ότι μπορεί κάλλιστα να είναι και μια φιλόδοξη επιλογή με παιχνίδι και για τους δύο!!! 🙂 .

Θα πρέπει επίσης να αναφέρω ότι το βιβλίο αυτό είναι ένα πλήρες ρεπερτόριο για τα μαύρα που ξεκινάει από το 3. Bb5 a6, με τη βαριάντα αλλαγής  να αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο. Ο εκδότης και εγώ συμφωνήσαμε να προσφέρουμε ένα πλήρες πακέτο, το οποίο θα πρέπει να αποδειχθεί χρήσιμο για πολλά χρόνια!

Ο στόχος μου με το βιβλίο ήταν να σας δώσω πολλές πληροφορίες για αυτή την συνέχεια, και να διασκεδάσω τον αναγνώστη με θεαματικές, ευρηματικές βαριάντες για να απεικονίσω τις ιδέες του ανοίγματος. Έτσι, πρέπει να τονίσω ότι το βιβλίο μου θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον και για όσους απλώς απολαμβάνουν το σκάκι γενικά, όχι μόνο για τους οπαδούς αυτής της γραμμής που αναζητούν νέες ιδέες! Φυσικά, δεν χρειάζεται να αποστηθίσετε τα πάντα για να μπορέσετε να παίξετε την παραλλαγή με επιτυχία. Οι μεγαλύτερες γραμμές τείνουν απλώς να αποτελούν παραδείγματα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το παιχνίδι, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη κατανόησή σας.

Ελπίζω ότι το βιβλίο μου θα προσελκύσει πολλούς σκακιστές όλων των επιπέδων και ότι σύντομα θα δούμε πολλές νέες παρτίδες αυτής της συναρπαστικής αυτής συνέχειας στην πράξη!

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

408

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2022

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789464201598

Συγγραφέας

Viktor Erdos

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Modernized Arkhangelsk Variation”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *