Think Like a Super-GM

Συγγραφέας:

Michael Adams

32,90 

Το βιβλίο αυτό συνδυάζει τις σκακιστικές γνώσεις του κορυφαίου GM Michael Adams με επιστημονική έρευνα για τη διαδικασία σκέψης στη σκακιέρα!

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Περιγραφή

Think Like a Super-GM

Το “Think Like a Super-GM” είναι μια μοναδική συνεργασία που συνδυάζει τις σκακιστικές γνώσεις ενός κορυφαίου grandmaster με μια επιστημονική έρευνα για τη διαδικασία σκέψης στη σκακιέρα.

40 σκακιστικοί γρίφοι παρουσιάστηκαν σε μια ομάδα σκακιστών που κυμαίνονταν από απλούς παίκτες μέχρι Super-GMs, καθώς και τον συγγραφέα του βιβλίου Michael Adams. Ο ερευνητής Philip Hurtado κατέγραψε  τις κινήσεις που επιλέχθηκαν. Κατέγραψε όμως, και τη διαδικασία σκέψης κάθε σκακιστή με μεγάλη λεπτομέρεια. Έτσι κατάφερε να ρίξει φως στο μυστήριο ως προς το τι ακριβώς καθορίζει την ανώτερη σκακιστική δύναμη.

Αυτό το βιβλίο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους αναγνώστες όχι μόνο να λύσουν τους γρίφους, αλλά και να συγκρίνουν τη σκέψη τους με αυτή των απλών παικτών, των δυνατών ερασιτεχνών, των IMs, των GMs και του ίδιου του Michael Adams. Περιλαμβάνει έξτρα γρίφους κι ένα συναρπαστικό πείραμα Eyetracker το οποίο δείχνει πού εστιάζουν την προσοχή τους διαφορετικοί παίκτες στη σκακιέρα. Είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο.

GM Michael Adams

Ο GM Michael Adams είναι φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και για μεγάλο χρονικό διάστημα Νο. 1 στην Αγγλία. Η κορυφαία του κατάταξη ήταν η 4η θέση στον κόσμο.

Ο Philip Hurtado είναι μηχανικός, φυσικός, στατιστικολόγος και παθιασμένος ερασιτέχνης σκακιστής.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

464

Έκδοση

Σκληρό Εξώφυλλο

Εκδότης

Quality Chess U.K.

Έτος Έκδοσης

2022

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9781784831684

Συγγραφέας

Michael Adams

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Think Like a Super-GM”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *