Masterpieces and Dramas of the Soviet Championships: Volume II (1938-1947)

Συγγραφέας:

Sergey Voronkov

39,90 

Το 2ο μέρος του τρίτομου έργου του Sergey Voronkov συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Τόμος Ι. Καλύπτει τη χρονική περίοδο 1938-1947. Ένα πραγματικό αριστούργημα για τη σκακιστική ιστορία!

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 03026 Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Masterpieces and Dramas of the Soviet Championships: Volume II (1938-1947)

Το 2ο μέρος του τρίτομου έργου του Sergey Voronkov συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Τόμος Ι. Καλύπτει από το ενδέκατο έως το δέκατο πέμπτο σοβιετικό πρωτάθλημα, το τουρνουά του 1941 για τον τίτλο του Σοβιετικού Πρωταθλητή και τα κυριότερα γεγονότα στη σκακιστική ιστορία του σκακιού της χώρας εκείνο το χρονικό διάστημα. Στα θέματα περιλαμβάνονται η πτώση του Nikolai Krylenko, η δίωξη και η εξαφάνιση σοβιετικών σκακιστών κατά τη διάρκεια των εκκαθαρίσεων, καθώς και η εμπειρία των σκακιστών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ατμόσφαιρα της εποχής αποτυπώνεται με σύγχρονες αφηγήσεις και απομνημονεύματα σημαντικών σκακιστών, αλλά διακεκριμένων προσωπικοτήτων.

Βλέπουμε τον Botvinnik και τον Keres να καθιερώνονται ως κορυφαίοι διεκδικητές για τον θρόνο του Alekhine, με σχέδια να οργανωθεί ένας αγώνας τίτλου. Συναντάμε για πρώτη φορά και γινόμαστε μάρτυρες της ανόδου μεγάλων σοβιετικών παικτών, όπως οι Smyslov, Bronstein και Boleslavsky και απολαμβάνουμε τις παρτίδες πολλών άλλων αστέρων, όπως οι Flohr, Lilienthal, Bondarevsky, Kotov και Tolush.

Αυτός ο τόμος περιέχει 84 παρτίδες που σχολιάστηκαν κυρίως από τους ίδιους τους παίκτες, αλλά αναλύθηκαν πρόσφατα από υπολογιστή. Είναι εικονογραφημένο με 250 περίπου φωτογραφίες και κινούμενα σχέδια της περιόδου, με κύριες πηγές τα ρωσικά σκακιστικά περιοδικά και τα σκακιστικά άρθρα των τουρνουά.

Ο τόμος I του “Masterpieces and Dramas of the Soviet Championships” βραβεύτηκε ως Βιβλίο της Χρονιάς για την Αγγλική Σκακιστική Ομοσπονδία το 2021. Η κριτική επιτροπή δήλωσε: «Το βιβλίο αυτό διαβάζεται σαν μυθιστόρημα… Μια αξιοσημείωτη, άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική ιστορία για το σκάκι που ανταποκρίνεται πλήρως στον τίτλο του, Αριστουργήματα και Δράματα, εντός και εκτός σκακιέρας. Ένας άξιος νικητής του Βιβλίου της Χρονιάς 2021 απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισμό.”

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

524

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

ELK AND RUBY

Έτος Έκδοσης

2021

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9785604469200

Συγγραφέας

Sergey Voronkov

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Masterpieces and Dramas of the Soviet Championships: Volume II (1938-1947)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *