Caruana’s Ruy Lopez

Συγγραφέας:

Fabiano Caruana

29,90 

Με οδηγό τον Νο. 2 σκακιστή στον κόσμο, Fabiano Caruana, αποκτήστε ένα πλήρες ρεπερτόριο ως Λευκός στην Ισπανική (Ruy Lopez)!

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 03032 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Caruana’s Ruy Lopez

Η Ισπανική παρτίδα (Ruy Lopez) είναι αναμφισβήτητα το πιο κλασικό σκακιστικό άνοιγμα. Ο Λευκός ξεκινά αμέσως τη μάχη για το κέντρο, παλεύοντας για την πρωτοβουλία. Αυτή η στρατηγική απόφαση έχει κάνει τη Ruy Lopez, ή την Ισπανική, ένα ξεκάθαρο φαβορί για σκακιστές όλων των επιπέδων. Αναπόφευκτα, αυτή η δημοτικότητα οδήγησε και σε μια πληθώρα από βαριάντες.

Σε αυτό το βιβλίο, ο Fabiano Caruana σας παίρνει από το χέρι και σας ετοιμάζει ένα πλήρες και πρακτικό ρεπερτόριο για τα Λευκά. Αποφεύγει τις περίπλοκες χαοτικές συνέχειες, αλλά δεν αποφεύγει τις σκληρές μάχες. Ο Caruana λατρεύει να βρίσκει και να χρησιμοποιεί τα τακτικά που τιμωρούν τον Μαύρο στις ριψοκίνδυνες επιλογές του.

Αυτός ο μοναδικός τόμος καλύπτει 15 κύριες βαριάντες, από τις κλασικές συνέχειες μέχρι το anti-Marshall (8.a4) και από το Schliemann (3…f5) έως το Modern Steinitz. Με εύκολο και ξεκάθαρο τρόπο κατανόησης ο Caruana επεξηγεί γενικά χαρακτηριστικά, όπως μόνιμες αδυναμίες μακροπρόθεσμους στόχους και πάντα αναζητά ένα πλεονέκτημα για τον Λευκό.

Οι ιδέες του Νο. 2 στον κόσμο σκακιστή, σε αυτό το κλασικό άνοιγμα, όχι μόνο θα βελτιώσουν σημαντικά τα αποτελέσματά σας στην Ισπανική, αλλά και θα αυξήσουν τις γενικές σας γνώσεις στο σκάκι. Εμπνευσμένο από τη σειρά της ChessBase του Caruana “Navigating the Ruy Lopez”.

Fabiano Caruana

Ο Fabiano Caruana έγινε grandmaster σε ηλικία 14 ετών. Από τη μαγευτική νίκη του στο τουρνουά στο Sinquefield Cup το 2014, ήταν ο αδιαμφισβήτητος Νο. 2 σκακιστής παγκοσμίως. Το 2018 διεκδίκησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απέναντι στον Magnus Carlsen κι έχασε στα play-off.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

208

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

New in Chess

Έτος Έκδοσης

2021

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789056919443

Συγγραφέας

Fabiano Caruana

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Caruana’s Ruy Lopez”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *