The Sicilian Four Knights

Συγγραφέας:

David Willis

24,95 

Γνωρίστε τη Σικελική Τεσσάρων Ίππων, μια άμεση και σταθερή απάντηση στο 1.e4 από τον master δι’ αλληλογραφίας David Willis!

Δείγμα από το βιβλίο

 

Κωδικός προϊόντος: 24,95 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

The Sicilian Four Knights

Μια άμεση και σταθερή απάντηση στο 1.e4!

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία και άρθρα για τη Σικελική Άμυνα. Υπάρχουν όμως ελάχιστα για την βαριάντα των Τεσσάρων Ίππων. Η αρχική θέση προκύπτει μετά από 1.ε4 γ5 2.Ιζ3 ε6 3.δ4 γxγ4 4.Ιxδ4 Ιζ6 5.Ιγ3 Ιγ6. Μπορεί επίσης να προκύψει μετά από 1.ε4 γ5 2.Ιζ3 Ιγ6 3.δ4 γxδ4 4.Ιxδ4 Ιζ6 5.Ιγ3 ε6. Κάποιοι προτιμούν το 2…ε6 αντί του 2…Ιγ6 γιατί αποφεύγουν το 3.Αβ5.

Τα βασικά στοιχεία της Σικελικής Τεσσάρων Ίππων δεν είναι δύσκολο να τα μάθεις. Ο Μαύρος φτάνει στο μέσον γρήγορα και με ασφάλεια, με ενεργητικά κομμάτια στις δυναμικές θέσεις που προκύπτουν. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για τον Λευκό και, συγκεκριμένα, αν γίνει υπερβολικά φιλόδοξος, μπορεί να βρεθεί στο έλεος μιας ισχυρής επίθεσης πολύ γρήγορα.

Το υλικό έχει πολύ καλή δομή και η ανάλυση είναι αντικειμενική και ακριβής, αλλά δεν θα κουράσει τον αναγνώστη με το να γίνει εξαιρετικά περίπλοκο… Πάνω απ’ όλα, αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι αυτό είναι ένα άνοιγμα που είναι σίγουρα σταθερό και υγιές. Θα βελτιώσει την ικανότητά σας να φέρετε αποτέλεσμα απέναντι σε πιο αδύναμους, αλλά και ισχυρότερες αντιπάλους, προσφέροντας ξεκάθαρο και τολμηρό παιχνίδι.

Ο Βασίλειος Κοτρωνιάς αναφέρει στον πρόλογο:

Ο συγγραφέας David Willis έκανε πολύ καλή δουλειά παρουσιάζοντας με σαφήνεια την ανάλυση, παρέχοντάς μας περιεκτικές εξηγήσεις και σταθερές συνέχειες σε ένα άνοιγμα που αξίζει περισσότερης προσοχής και δημοτικότητας. Μπορώ να προτείνω ολόψυχα τους Τέσσερις Ίππους σε όλα τα επίπεδα σκακιστών.

David Willis

Ο master δι’ αλληλογραφίας David Willis είναι ένας από τους ισχυρότερους Αμερικανούς σκακιστές δι’  αλληλογραφίας. Είναι επίσης κορυφαίος σκακιστής και βασίζεται στη Σικελική Τεσσάρων Ίππων ως απάντηση στο 1.ε4 εδώ και χρόνια. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο για την Russell Enterprises.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

240

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Russell Enterprises

Έτος Έκδοσης

2021

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9781949859362

Συγγραφέας

David Willis

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Sicilian Four Knights”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *