Key Concepts of Chess 1 – The Hedgehog

Συγγραφέας:

Herman Grooten

23,95 

Μελετήστε αυτό το βιβλίο και μάθετε τα πάντα για τον Σκαντζόχοιρο από τον εξπέρ του, τον Ολλανδό International Master, Herman Grooten!

Δείγμα από το βιβλίο

 

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Περιγραφή

Key Concepts of Chess 1 – The Hedgehog

Το θέμα αυτού του πρώτου βιβλίου είναι το σύστημα του Σκαντζόχοιρου. Αυτό έγινε για δύο λόγους. Όταν εργαζόμουν για το βιβλίο μου Understanding before Moving’ Volume 3- Part 2, the Taimanov, Kan & Richter Rauzer”, δεν μπορούσα να αποφύγω να γράψω ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το σύστημα του Σκαντζόχοιρου. Λόγω της έκτασης του κεφαλαίου και για να μην υπεισέλθω σε μακροσκελείς επεξηγήσεις περιορίστηκα σε ό,τι ήταν καθαρά απαραίτητο. Ωστόσο, λόγω αυτού, πολλά στοιχεία έμειναν εκτός.

Ο δεύτερος λόγος για αυτό το βιβλίο είναι ότι το σύστημα του σκαντζόχοιρου έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Μετά την πρώτη μου εισαγωγή, έφαγα κόλλημα αμέσως σε αυτό το έργο. Η απόπειρα να ξεμπλοκαριστείς σε μια απροσδόκητη στιγμή, αφού κρύφτηκες υπομονετικά στις τρεις πρώτες σου κινήσεις μου άρεσε. Αυτό που δεν κατάφερα με το “Sicilian Hedgehog”, φυσικά, είναι οι θέσεις που προκύπτουν από διάφορα άλλα ανοίγματα, συμπεριλαμβανομένων των πλευρικών ανοιγμάτων, καθώς και άλλων βαριάντων, όπως για παράδειγμα, της Ινδικής της Βασίλισσας και της Νιμζο-Ινδικής. Οι ισχυρότεροι σκακιστές στον κόσμο έχουν τον Σκαντζόχοιρο στο ρεπερτόριό τους, απλώς και μόνο επειδή οι υποκείμενες εντάσεις στη θέση είναι ιδανικές για να νικήσει ο Μαύρος.

Απομένει να ευχαριστήσω τον Daniel Fernandez για τη μετάφραση. Είμαι επίσης ευγνώμων στον Jos Sutmuller για την επεξεργασία και τη διόρθωση όλου του φωτογραφικού υλικού. Και στον Daniël Vanheirzeele που με βοήθησε στη διόρθωση του βιβλίου. Ελπίζω ότι ο αναγνώστης θα απολαύσει τη μελέτη αυτού του βιβλίου τόσο, όσο κι εγώ απόλαυσα τη συγγραφή του!

~ Herman Grooten, Eindhoven Ιούλιος 2021.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

200

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Thinkers Publishing

Έτος Έκδοσης

2021

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9789464201253

Συγγραφέας

Herman Grooten

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Key Concepts of Chess 1 – The Hedgehog”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *