The Modern Scotch

Συγγραφέας:

Alexander Khalifman, Sergei Soloviov

22,00 

Ένα βιβλίο, αφιερωμένο στη Σκωτική παρτίδα, που θα σας βοηθήσει να παίζετε ενδιαφέρουσες θέσεις και να κερδίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Δείγμα από το βιβλίο

 

Περιγραφή

The Modern Scotch

Η Σκωτική παρτίδα είναι το πιο «ανοιχτό» από όλα τα ανοίγματα στο σκάκι. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μοναδικό ανοιχτό παιχνίδι κατ’ ουσίαν, που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την παραδοσιακή ορολογία.

Η κίνηση 3.δ2-δ4 σπάει αμέσως τη συμμετρία. Ο Λευκός προσπαθεί να καταλάβει το κέντρο και να κερδίσει επιπλέον χώρο. Οι αντίπαλες δυνάμεις έρχονται γρήγορα σε επαφή, μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλα ανοίγματα (και όχι μόνο ανοίγματα…), γεγονός που αυξάνει την αξία της κάθε κίνησης και απαιτεί κι από τις δύο πλευρές τρομερή ακρίβεια ακόμα και στο αρχικό στάδιο της παρτίδας. Θέσεις με αντίθετα ροκέ προκύπτουν πολύ πιο συχνά στη Σκωτική από ό,τι σε όλα τα άλλα σκακιστικά ανοίγματα.

Ο Alexander Khalifman είναι GM, FIDE Senior Trainer και Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIDE το 1999. Κέρδισε το Πρωτάθλημα Νέων της Σοβιετικής Ένωσης (1982, 1984), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών (1985) και το Πρωτάθλημα Ρωσίας (1996). Ήταν μέλος της ρωσικής ομάδας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις Σκακιστικές Ολυμπιάδες το 1992, το 2000 και το 2002 και στο Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα το 1997. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως τα “Opening for White According to Anand” και το Opening for White According to Kramnik”.

Ο Sergei Soloviov είναι IM, συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως τα “Boris Spassky’s 400 Selected Games” και “Leko’s One Hundred Wins”.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός Σελίδων

528

Έκδοση

Χαρτόδετη

Εκδότης

Chess Stars

Έτος Έκδοσης

2019

Γλώσσα

Αγγλικά

ISBN

9786197188240

Συγγραφέας

Alexander Khalifman, Sergei Soloviov

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Modern Scotch”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *